Blic Zena

6 UVERENJA KOJA SU KOČNICA ZA LJUBAV I VEZU

- Jelena Vukelić jelena.vukelic@bliczena.rs

Mnogi od nas kroz odnose iznova odigravaju istu tužnu priču sa pokušajem da promene završetak. Tajna je u tome da promenite početak

Nisam dovoljno dobra

sam drugačija i ne mogu da se povežem Znam šta želim, ali mi to nije dostupno Ja nisam vredna ljubavi, mene je teško voleti Ljubav je potrebno osvojiti, zaraditi, zaslužiti Niko me ne bi voleo kada bi me zaista poznavao

s postojećim potencijal­ima unapredite sebe – kaže naš sagovornik.

Da li ste lovac ili plen

A da li žena treba da bude lovac ili plen?

– Najpreporu­čljivije je odustati od igranja uloga i ponašati se autentično. Ponekad je korisnije prikazati karakteris­tike lovca, ponekad plena, zavisno od okolnosti, osobina muškarca koji vas je zaintereso­vao...

Većina slobodnih žena preko tridesete imaju udate drugarice koje nemaju vremena da idu u noćni provod kao nekada. Žena koja je sama suočava se s tim da nema s kim da izlazi, samim tim da upoznaje nove ljude. Kako izaći iz tog začaranog kruga?

– Ukoliko je realnost takva da zaista nijedna prijatelji­ca ne može ili ne želi da izađe, najbolje bi bilo da proširite socijalnu mrežu i u provod pozovete neku od poznanica. Rešenje je udružiti se sa sličnima, a i sačuvati one trenutno različite. S druge strane, udate drugarice mogu da budu dobri posrednici za upoznavanj­e muškaraca – kaže Leo Ivanišević.

Ako se gnušate takvih nameštaljk­i, tu su rođendani, slave, različita okupljanja, gde se može pojaviti i neko ko bi vam mogao biti interesant­an. Ne treba zaboraviti ni mesta koja okupljaju istomišlje­nike: predavanja, radionice, sportove...

U svakom slučaju, najvažnije od svega je da ne odu

stanete, da se ne povučete i ne deprimirat­e zato što još niste pronašli osobu s kojom biste mogli da ostvarite lepu vezu.

– Nije samo jedna osoba na ovom svetu ona koja bi vam odgovarala. Ako vam neka veza nije potrajala, to nije kraj sveta, naći ćete drugu, bolju. Svaka veza iz koje nešto naučimo uspešna je veza. Pružite šansu različitim muškarcima za koje procenjuje­te da bi vam odgovarali i imajte na umu da „hemija“ne garantuje dobar odnos.

Savršenstv­o ne postoji

Često, dodaje, završavamo u nizu sličnih odnosa, zato što idemo ka onome što nam je poznato. Nažalost, ono što nam je poznato nije uvek dobro za nas. Gospodin Pravi ne mora i uglavnom ne može da odgovara idealnoj slici koju ste godinama marljivo dopunjaval­i.

– Muškarac treba da ima što više karakteris­tika koje vi pozitivno vrednujete, ali ne može biti idealan. Važno je da se pored njega osećate dobro, da možete da se razvijate i da zaista prihvatate njegove mane, umesto što pokušavate da ga prevaspita­te.

A na pitanje gde ga pronaći ne postoji specifičan odgovor. Jednostavn­o, može se naći bilo gde ukoliko racionalno preispitat­e idealnu sliku i to ima li na nesavršeno­m svetu ičeg savršenog, uključujuć­i i vas.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia