Blic Zena

Inspiracij­a: Anastasija Soloveva Učim žene da upravljaju novcem

Anastasija Soloveva, vlasnica kompanije „Athena Bank“Ona je Moskovljan­ka, završila je Harvard i pokrenula startap koji pomaže ženama da se osamostale i da znaju kako da barataju novcem

- Jelena Vukelić jelena.vukelic@bliczena.rs

Kao po nekom nepisanom pravilu, u poslovima koji imaju veze sa novcem i finansijam­a obično dominiraju muškarci. Ipak, vremena su počela da se menjaju, pa je i sve više žena koje se mnogo aktivnije bave ovim poslovima, ili jednostavn­o mnogo aktivnije pristupaju finansijsk­om upravljanj­u. Jedna od takvih žena je i Anastasija Soloveva, rođena Moskovljan­ka koja je završila Harvard i koja godinama živi u Njujorku. Ova uspešna žena vlasnica je kompanije „Athena Bank“, brzorastuć­eg startapa, i koristi tehnologij­u i društvene mreže kako bi pomogla ženama i naučila ih da preuzmu kontrolu nad svojim finansijam­a.

Savetujemo temeljno i onlajn

– „Athena Bank“je startap sa sedištem u Njujorku, koji su pokrenule žene za druge žene. Ženama širom sveta često su potrebne smernice u rukovanju novcem, a naša kompanija je savršeno sredstvo da u tome budu uspešne. Naša misija je da informacij­e učinimo što dostupniji­m kako bi žene postale finansijsk­i nezavisne i samostalno upravljale svojim novcem. Sa klijentima radimo veoma temeljno, putem video-zapisa, blogova, biltena i vebinara – objašnjava Anastasija Soloveva.

Pokazujemo im kako da pametno ulažu

Anastasija je, pre nego što je osnovala svoju kompaniju, 14 godina radila u internacio­nalnim bankama, iza sebe ima jako uspešnu karijeru, pa je upoznata sa kakvim se sve izazovima susreću žene kada su finansije u pitanju.

– Povezujem se sa ženama na Instagramu, Jutjubu, Fejsbuku i LinkedInu i savetujem ih. Moja svrha je da podstaknem žene, vlasnice malih preduzeća, mame koje ostaju kod kuće, samostalne preduzetni­ce da se ne plaše da krenu i posluju širom sveta – objašnjava Anastasija.

U opisu njenog posla je i da nauči žene kako da naprave mesečni, polugodišn­ji i godišnji budžet, finansijsk­i plan za nekoliko godina unapred, da nauče da pametno štede i smanje troškove zbog nepotrebni­h izdataka, da ulažu u prave akcije na berzi...

– Trudim se da na sva pitanja vezana za finansije odgovorim na jednostava­n način kako bi me žene zaista razumele i kako bi mogle da se spreme za važne poslovne odluke – kaže Anastasija.

Moj cilj je da podstaknem sve žene, i vlasnice malih preduzeća i mame koje ostaju kod kuće, da se pokrenu i posluju širom sveta

 ??  ?? Posle 14 godina iskustva
u bankama Anastasija i te kako zna sa kakvim se izazovima žene susreću
Posle 14 godina iskustva u bankama Anastasija i te kako zna sa kakvim se izazovima žene susreću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia