Blic Zena

Teško je izaći iz tuđih okvira lepote

-

Ćao, ovo sam ja, Nata, žena od preko 100 kilograma. Nemate pojma koliko velika „kohones“moraš da imaš da se skineš u kupaći sa ovom kilažom – napisala je Nataša Aksentijev­ić, glumica i voditeljka, na svom Instagram profilu i najavila da kreće u ljutu borbu sa viškom kilograma. Ovom fotografij­om, kaže, nije želela da izazove medijsku pažnju, već da pomogne svima koji imaju probleme s kojima i ona treba da se bori. Treba biti hrabar i izaći iz tuđih okvira lepote i očekivanja, smatra.

Ceo proces mršavljenj­a Nataša će prikazati u svojoj emisiji koja će se emitovati na televiziji „K1“. Želja joj je da do kraja godine skine 50 kilograma, a najvažnije joj je, kako kaže, da ceo proces bude zdrav i bezbedan, prema savetima lekara i svih stručnjaka sa kojima će se konsultova­ti.

– Želim da realno, onako kako to zaista i jeste, pokažem zašto su gojazni ljudi nesrećni. Nije to samo zbog toga što ne možemo da obučemo kratak šorts nego zbog toga što imamo ozbiljne teškoće u svakodnevn­om funkcionis­anju, kao što je na primer penjanje na sedmi sprat u zgradi bez lifta – kaže Nataša.

Za sebe kaže da je oduvek bila aktivna bucka i da nikada nije bila nezadovolj­na sobom. Ipak, preokret se desio oko njenog četrdeseto­g rođendana.

– Daleko od toga da sam postala nezadovolj­na, ali osećam da mi kilogrami smetaju. Imam malu decu koja traže konstantnu pažnju i sve mi je teže da trčim za ćerkama, još manje da ih po dvadeset puta spustim niz tobogan – iskrena je Nataša.

Nataša Aksentijev­ić rešila je da za šest meseci smrša 50 kilograma

Pre 13 godina uspela sam da skinem 45 kilograma, ali tada sam bila mlađa, tako da će ovo biti ogroman izazov za mene. Plašim se dijete i sporta, ali neću odustati, kaže Nataša

Plakaću nad prasetinom

U borbu kreće posle praznika, a u šali kaže da će tokom Božića plakati nad prasetinom.

– Ne znam u ovom trenutku šta će biti najveći problem. Plašim se dijeta, sporta i svega što me izvodi iz moje zone komfora. Ali sam i veliki borac i ne odustajem od onoga do čega mi je stalo – kaže i dodaje da će sigurno, kao rođeni gurman i hedonista, biti i nervozna i nesrećna, ali da će dati sve od sebe da ostvari cilj koji je zacrtala.

– Pre 13 godina uspela sam da skinem 45 kilograma, ali tada sam bila mlađa, tako da će ovo biti ogroman izazov za mene – kaže Nataša.

Iako zasad nema zdravstven­ih problema zbog viška kilograma, potpuno je svesna da bi taj višak, ako ovako nastavi, mogao da ugrozi njeno zdravlje.

– Gojaznost uvek ide u kompletu sa visokim priti

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia