Blic Zena

Radimo od kuće, a pare nestaju

- J. M.

Pandemija korona virusa promenila je naše života iz svih uglova, a njen uticaj na kućni budžet bio je neizbežan. Koliko je korona uticala na naše osnovne troškove, pitali smo žene iz Srbije.

SNEŽANA: Dan mi ne prođe bez rekreativn­og šopinga

U mesecima rada od kuće, pored osećaja da vreme strahovito brzo prolazi, činjenica je i da pare lete. Najviše novca trošim u obližnjem supermarke­tu, u kom završavam svaku večernju šetnju. Takav rekreativn­i šoping, u kom samo prislonite karticu, sigurno je poguban jer kupujem i šta treba i šta ne, ali uglavnom hranu. Svesna sam da nekad kupujem na nervnoj bazi i da su to one male radosti koje prazne budžet brzinom zvuka. Tako da o uštedi novca kod nas nema ni govora – kaže Snežana, koja živi sa surpugom.

KATARINA: Najviše dajemo na hranu

Na samom početku pandemije, kada još nismo znali šta će biti, trošili smo kao blesavi. Pravile su se zalihe hrane, sredstava za higijenu, lekova i suplemenat­a, ali i cigareta. Ali sada, pošto i suprug i ja radimo od kuće, čak smo u blagom plusu. Nema troškova za prevoz, hranu i kafu na poslu i na izlaske u restorane – priča Katarina i dodaje da i dalje na mesečnom nivou najviše novca troše na hranu i sredstva za higijenu.

MINJA: Trošimo 10.000 dinara više mesečno

U početku sam trošila više, izbegla sam paniku i svela sve na razumnu meru. Iako nisam spremala i jela više nego ranije, pravila sam zalihe, najviše smrznutih proizvoda, mesa i namirnica s dužim rokom trajanja. Kao kad se spremaju ratne rezerve – ističe Minja iz Beograda i dodaje da su ranije trošili 10.000 dinara manje.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia