Blic Zena

Zabava Gremi u znaku žena

Dodela ovogodišnj­ih „Gremi“nagrada definitivn­o je protekla u znaku pripadnica lepšeg pola. U centru pažnje bila je neprikosno­vena kraljica Bi, koja se upisala u istoriju kao umetnica sa najviše osvojenih priznanja Američke muzičke akademije svih vremena

-

Bijonse je osvojila još jednu „Gremi“nagradu, na ceremoniji koja je održana 63. put zaredom u Los Anđelesu, u Kongresnom centru, bez publike. Njoj je to 28. nagrada ovog festivala, čime je postala umetnica sa najviše osvojenih priznanja Američke muzičke akademije svih vremena. U nominacija­ma je takođe rekorderka, ukupno ih ima 79, kao čuveni član „Bitlsa“Pol Mekartni, a samo jednu manje od svog supruga Džej Zija. Bijonse je nagrađena za album „Black Parade“koji je posvetila pokretu „Black Lives Matter“.

– Kao umetnica verujem da je moj posao da odražavam vreme, a bilo je to vrlo teško vreme. Želela sam da osnažim, ohrabrim i proslavim sve prelepe crne kraljice i kraljeve koji inspirišu i mene i ceo svet – rekla je Bijonse dok je preuzimala nagradu.

Još jedna pevačica koja se upisala u muzičku istoriju je Tejlor Svift, koja je postala prva umetnica koja je tri puta osvojila nagradu za album godine. Tejlor je ovu nagradu dobila za album „Folklor“, koji je izbacila u toku izolacije zbog pandemije korona virusa, dok je prethodne dve nagrade dobila za albume „Fearless“2010. godine, kao i za „1989“, koji je izašao 2016. godine. Zanimljivo je da su samo još tri izvođača uspela da tri puta osvoje nagradu za album godine, a to su Frenk Sinatra, Pol Sajmon i Stivi Vonder.

Bili Ajliš i njena numera „Everything I Wanted“dobile su nagradu za pesmu godine. Među ostalim značajniji­m dobitnicim­a našli su se Hari Stajls, čija je pesma „Watermelon Sugar“proglašena najboljom pop numerom. Najbolji novi izvođač je Megan d Stalion, najboljim duetom proglašena je pesma „Rain On Me“koju izvode Ledi Gaga i Arijana Grande, dok je Dua Lipa odnela nagradu za pop album godine.

 ??  ??
 ??  ?? NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ Megan d Stalion
NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ Megan d Stalion
 ??  ?? ALBUM GODINE Tejlor Svift „Folklor“(Folklore)
ALBUM GODINE Tejlor Svift „Folklor“(Folklore)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia