Blic Zena

Muškarac nedelje: Milan Vasić Maštam da što pre postanem tata

Dok nas zasmejava kao šeprtljast­i lik Joviša sa uigranom ekipom u humoristič­koj seriji „Tri muškarca i tetka“koja se snima punom parom, Milan Vasić (42) uveliko sprema i rolu u novom filmu i seriji, a očekuje i nastavak snimanja „Junaka našeg doba“

-

Svakog jutra zahvali se Bogu i pomoli za svoje i zdravlje najdražih jer ga to najviše usrećuje. Najradije jede mamine specijalit­ete i planira da nauči da kuva. U rodnom kraju uživa u porodičnom dvorištu uz meze i ćaskanje s roditeljim­a, u društvu dva prijatelja glumca s Kosova. Ne sanja o glumi van voljene Srbije nego o pola godine snimanja i života u našem seoskom ambijentu.

Ko vas najlakše nasmeje, a kako vi nekog oraspoloži­te?

– Najčešće me nasmeju kolege iz prizrensko­g pozorišta, Igor Damjanović i Bojan Stračetovi­ć. Kad smo svi zajedno, uvek ima mnogo smeha i pesme. A osobu koja je tužna najčešće oraspoloži­m kad je pustim da mi priča.

Po čemu dobrom ćete pamtiti 2020. i šta biste želeli da vam se prvi put desi u 2021?

– Ta godina većinom treba da se zaboravi zbog pandemije. A pamtiću je po dobru zbog pesme i spota koje sam uradio sa velikim muzičarem i prijatelje­m Dejanom Petrovićem, a i po početku snimanja serije „Tri muškarca i tetka“. U 2021. bih voleo da dobijem dete.

Kad odete u rodni grad Kosovsku Kamenicu i u Prištinu, koja su vam tamo najdraža mesta i uspomene?

– U rodni grad ređe idem, a češće posetim roditelje u selu Veliko Repetovo na 15 kilometara od Gračanice. Volim da u našem lepom dvorištu za stolom popijemo čašu rakijice, zamezimo i ručamo, a usput mi je i kad idem na posao u Gračanicu. Prištinu pamtim po studentski­m danima na akademiji i boravku u studentsko­m domu sa mnogo vršnjaka različitih karaktera.

Ko vam je u detinjstvu bio najveći ženski autoritet, a kojoj ženi danas kažete sve svoje tajne?

– Majka, to je jedina osoba na svetu koja svom detetu misli samo dobro. Meni su oba roditelja ozbiljni autoriteti i mišljenja im uvek rado čujem. Nemam ženu kojoj poveravam tajne jer ništa ne skrivam.

Kakav tip žena vas najčešće privuče?

– Inteligent­na, lepa, koja razume šalu i lepo se smeje, sa dobrim vaspitanje­m.

Poštujete li podele na muško-ženske poslove u kući, u profesiji?

– Prirodno mi je i poštujem da žena kuva, a muškarac na primer cepa drva i pokosi travu. Ali nije strašno ni da muškarac kuva i da podele poslove.

Koliko je vernost jednoj osobi sa kojom ste u vezi ili braku precenjena ili potcenjena u 21. veku?

– U 21. veku sve se promenilo, pa nije ni kao u 20. veku. Voleo bih da se brakovi i veze i poštovanje vrate u normalu i traju. Veze i brakovi se danas brzo raspadaju, to mi se ništa ne sviđa.

Da li biste se venčali u narodnoj nošnji?

– Volim srpsku tradiciju, državu i nošnju, pa sam rekao prijatelji­ma da bih se i rado oženio u narodnoj nošnji.

Kad ste poslednji put pomislili – ja sam srećan čovek?

– Kad se probudim zdrav i živ i moji dragi, kažem sebi: Srećan si! Svaki dan izgovorim neku vrstu molitve da budem zdrav i živ, kao i moji najmiliji. I zato što jeste tako, srećan sam.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia