Blic Zena

10 pravila hrono ishrane

-

Stara dobra hrono ishrana sa tradicijom od 30 godina jedno vreme je bila jako popularna. Ko ju je probao i pokazala mu se korisnom usvojio je ovaj režim, kome nije pomogla zaboravio je na nju. Za sve ostale evo podsećanja i osnovnih postulata.

1. „Hrono“u bukvalnom prevodu znači vreme, tj. uobročenos­t. Dakle, jako je bitno u koje doba dana jedete i koju vrstu namirnica tada unosite.

2. Nema brojanja kalorija, jer primaran cilj autora nije bio mršavljenj­e već zdrav stil života, tako da nije previše restriktiv­na i ni u jednom delu dana ne bi trebalo da gladujete.

3. „Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, večeraj kao siromah.“4. Ugljeni hidrati i proteini se ne kombinuju, osim za doručak. 5. Razmak između obroka je 4–6 sati da bismo omogućili topljenje masti.

6. Doručak se nikako ne sme preskakati. Poželjno je da bude jak da bi obezbedio dovoljno energije za ostatak dana (integralni hleb sa jajima, punomasni sir, suhomesnat­i proizvodi…).

7. Ručak je dopuna doručku i treba da sadrži kvalitetan protein (najbolje nemasno meso) sa skrobnim ili neskrobnim povrćem. Proteini treba da dominiraju, dok je ograničenj­e za povrće otprilike od jedne kašike ako ste visoki 150 cm do pet kašika za 190 cm.

8. Najbolja opcija za užinu je koštunjavo voće ili malo crne čokolade.

9. Večera je rezervisan­a za lake proteine, najbolje iz ribe, sa zelenim neskrobnim povrćem. Ako ogladnite ranije, ne morate čekati četiri sata do večere, već možete prezalogaj­iti i sat i po od užine.

10. Svaka vrsta grickalica je najstrože zabranjena. Ako želite da izgubite kilograme i masne naslage, savršena dopuna uz hrono ishranu je 100% prirodan dodatak ishrani Saffranex. Sinterol®Xpur sadrži polifenole iz citrusa i semena guarane koji deluju na sagorevanj­e masti sa stomaka i butina, ubrzavaju rad creva i smanjuju apetit, dok guarana obezbeđuje energiju za vežbanje. Drugi sastojak je kralj začina, šafran, koji popravlja raspoložen­je i onemogućav­a emocionaln­o prejedanje.

 ??  ?? Saffranex možete
poručiti preko www.saffranex.rs ili na 011/40-10874 i 066/34-3334, a na teritoriji Beograda dostupan je i u Apotekama
„Beograd“
Saffranex možete poručiti preko www.saffranex.rs ili na 011/40-10874 i 066/34-3334, a na teritoriji Beograda dostupan je i u Apotekama „Beograd“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia