Blic Zena

Previše je čekanja da prođe

Dok čekamo nastavak serije „Klan“, u kojoj je glumio negativca Furtulu, u talentu našeg proslavlje­nog glumca možemo uživati u njegovoj matičnoj kući BDP – i u starijim komadima poput „Kad su cvetale tikve“i u novom „Dan kad ja nije više bilo ja“

- Ivan Zarić, glumac

Zbog 2020. godine koje se seća kao više sile Ivan Zarić (47) uželeo se zagrljaja, dugih sedenja sa prijatelji­ma, pozorišta… Od januara je uhvatio zalet za nove uloge. Da nije zaveden glumom koja mu omogućava da zaviri u razne druge profesije, bio bi drvoseča. Slučajno mu se desilo da se njegova supruga zove baš Ivana, a birao ju je zbog dobrote u kojoj uživa 25 godina. Radoznao je da prvi put proba neku hranu koja goji, a i da premijerno poseti Njujork.

Šta je vama bilo najprivlač­nije u liku Furtule u TV seriji „Klan“?

– Najizazovn­iji je balans između dobra i zla. I prikazati Furtulin put kroz oluju koju donose Šok i Paša, koju on nije želeo, a zadesila ga je. Glumac uvek mora u sebi da pronađe i probudi delove lika koji tumači da bi jedan deo sebe pozajmio liku.

Nove uloge u 2021?

– U BDP-u, u predstavi „Dan kad ja nije više bilo ja“, po tekstu Rolanda Šimelpfeni­ga i u režiji mlade i talentovan­e rediteljke Tare Manić.

Šta vam je od lekcija donela pandemija i čega ste se uželeli?

– Prošla godina je određena višom silom. Uspevali smo da ipak igramo povremeno u pozorištu, a i emitovana je serija „Klan“. Uželeo sam se zagrljaja, dugih sedenja sa prijatelji­ma, pozorišta… Previše mi je čekanja da prođe.

Da niste glumac, rado biste bili?

– Zaveo me je glumački poziv jer, spremajući određene likove, upoznajete i neke druge poslove, pa možete nakratko da probate najrazliči­tije profesije. Ako moram nešto drugo da izaberem, bio bih drvodelja.

Koju vašu scenu, a i scenu nekog drugog glumca najviše volite?

– U predstavi „Fine mrtve djevojke“trenutak gde sam leđima okrenut publici i imam intenzivnu scenu sa koleginico­m Ivanom Nikolić. Od tuđih, scenu Nebojše Glogovca u autobusu u predstavi „Bure baruta“.

Pored dara za glumu, šta ste još nasledili od oca, a šta od majke?

– Smisao za humor, spremnost da razumem i prihvatim različitos­ti, borbu za istinu i pravdu, razumevanj­e života i suprotnog pola. I sluh. Lepo pevam, ali me je teško slušati. Na majku imam racio. Naučila me je da je važno maštati, ali i da se jake kuće grade na jakim temeljima. Zaličim na nju kad se naljutim. Oboje prvo zaćutimo.

Desila vam se ljubav sa suprugom Ivanom. Verujete li da je u imenu sudbina?

– Nadam se da je slučajnost, ako smo se birali zbog imena, onda smo preveliki narcisi. Jeste bila ljubav na prvi pogled, ali saznanje koliko je poštena, časna i dobar čovek bilo je jak temelj da trajemo 25 godina. Za to vreme shvatite koliko ste morali da radite i gradite zajedno kroz život.

Gde biste najradije prvi put otputovali?

– Njujork. Tamo nisam bio, ali znam da je fascinanta­n. Sa svakog putovanja sam doneo neke vredne uspomene.

Šta biste prvi put probali u životu?

– Ili je ilegalno ili je nemoralno ili goji. Pa pošto je javni odgovor – nešto što goji.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia