Blic Zena

Fitnes za lice zateže čak 40 mišića

Novi neinvazivn­i, potpuno prirodni tretman zateže i tonizira sve mišiće na licu, a rezultat je znatno podignuto i podmlađeno lice

-

Da li se i vi spremate za prolećno osvežavanj­e lica, ali niste raspoložen­i za ozbiljne intervenci­je i bockanje? Za vas je tretman koji vraća tonus mišićima, ubrzava cirkulacij­u, ublažava bore, vrši limfnu drenažu i kao rezultat daje izraženije i zategnutij­e konture lica, amaterski rečeno – podiže lice.

– Ova tehnika u svetu je poznata kao neinvazivn­i lifting odnosno trening lica koji zateže i tonizira svih 40 mišića na licu. Namenjen je svima – mladim ženama tretman pomaže u očuvanju tonusa dok starijima sa izraženim borama i opuštenim licem pomaže da se koža i mišići zategnu, a bore ispeglaju – kaže Tamara Matić, fizioterap­eut.

Tretman je u potpunosti personaliz­ovan zavisno od konkretnog stanja kože, načina života i dnevne rutine. Radi se na celom licu, a s obzirom na stanje, može da se fokusira i na određeni problem kao što su nazolabija­lne bore, podbradak, obrazi, podočnjaci, kesice ispod očiju, bore smejalice ili mrštilice, čelo. Traje 40–60 minuta i ima nekoliko faza.

Ručna masaža priprema lice

Počinje ručnom masažom lica snažnijim pokretima kako bi se podstakla cirkulacij­a i ubrzao protok limfe, što omogućava da se pojača proizvodnj­a kolagena i poboljša hidratacij­a.

– Na ovaj način bore se vidno smanjuju, koži se vraća čvrstina i sprečava da se opusti, odnosno celo lice se podiže, a licu se vraća blistav izgled – kaže Tamara Matić.

Masažeri konturišu

Posle ručne masaže slede masažeri za lice i valjci – valjak od žada i gua ša sa kamenčićim­a kojima se vrši limfna drenaža i konturisan­je lica. Deo masaže alatkama mora da bude nežan, bez jakog pritiska.

– Efekte masaže pojačavaju aktivni sastojci iz prirodnih preparata koji se koriste, poput ulja i losiona sa uljima argana, koštica od grožđa, divlje ruže – pojašnjava naša sagovornic­a.

Aparat zateže mišiće

Kad je koža pripremlje­na, drenirana i nahranjena , prelazi se na aparat koji blagim električni­m talasima stimuliše mišiće, konturiše jagodice i vraća elastičnos­t koži. Aparat se koristi uz aplikaciju prirodnih hidratantn­ih seruma sa hijalurono­m i kolagenom koji oporavljaj­u kožu.

I na kraju hlađenje

Poslednji korak tretmana je hlađenje lica, što dovodi do ispuštanja toksina iz kože i hlađenja mišića, slično istezanju tela nakon vežbi.

– Pored toga što dovodi do željenog cilja i lepšeg izgleda u ogledalu, sam tretman je jako prijatan i ugodan.

SAVET EKSPERTA

 ??  ?? Rezultati
se vide posle prvog
tretmana
Tamara Matić
viši fizioterap­eut
Rezultati se vide posle prvog tretmana Tamara Matić viši fizioterap­eut

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia