Blic Zena

Više puta su nam rekli da beba neće preživeti

Ivana Pjevčević i Ratko Varda o najtežem trenutku zajedničko­g života Naš košarkaš i njegova supruga doživeli su da se nekoliko puta opraštaju od svoje ćerkice Milice, o čemu su otvoreno pričali Jeleni Isaković u novoj emisiji „Blic žena studija“

-

Trudnoća Ivane Pjevčević, supruge našeg košarkaša Ratka Varde, bila je uredna, bez bilo kakvih naznaka da nešto može poći po zlu. Beba je bila napredna, te su se budući roditelji radovali njenom dolasku. Ništa nije ukazivalo da će se ovom bračnom paru život promeniti iz korena. Ničim izazvano u 23. nedelji trudnoće krenule su kontrakcij­e, a na putu ka bolnici Ivani je rečeno da je krenuo pobačaj.

– Ratko me je odvezao u bolnicu, gde sam primljena i gde su lekari naš slučaj zaveli kao pobačaj. Bilo je teško, jer su svi govorili da se dete neće roditi živo. U jednom trenutku nam je rečeno da, ako se živa rodi, biće živa samo par sati – s bolom opisuje Ivana momenat kada su krenuli trudovi.

Doktori su ih spremili za ono najgore i njih dvoje su čekali momenat prepoznava­nja tela, jer su hteli da preuzmu telo male Milice.

– Čekala sam taj momenat i činilo mi se da bih u tom momentu i ja umrla zajedno sa njom. Tolika je ta bol bila – kaže Ivana, mama prevremeno rođene Milice.

Na sreću, dogodilo se čudo, za koje doktori nemaju objašnjenj­e. Mala Milica je odlučila da živi, a doktori su želeli da pokušaju da je održe u životu, te je ona sa 610 grama imala dve operacije.

– Strašno je kada vi ne želite da pustite svoje dete, a prognoze su konstantno jako loše. Zauvek će mi ostati u sećanju Ivanina rečenica koja glasi: „Pustite mene da izaberem haljinicu“– seća se Ratko najtežih trenutaka.

O pomirenju s vešću da im dete neće preživeti do ostvarenja čuda i svim emocijama koje su doživeli, čućete u subotu 28. januara u 18.15 h u emisiji „Blic žena studio“sa Jelenom Isaković na Blic televiziji. Ukoliko propustite premijeru, repriza je u nedelju u 11.15 h.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia