Blic Zena

1 ulje za 100 problema

Kad je koža suva, dehidriran­a ili kad ima vidljive fleke od akni ili nepravilno­sti od drugih ožiljaka ili strija, možete da probate da je negujete uljima, koja su vrlo moćni saveznici

-

Prirodna ulja su vrlo moćna u nezi kože jer imaju izražena regenerati­vna dejstva. Uglavnom se sastoje od velikih molekula koji su okluzivni, to jest imaju moć da zatvaraju, zaključava­ju vlagu u površinski sloj kože, što joj pomaže da održi mekoću i glatkoću. Ovi molekuli se sastoje od lipida i masnih kiselina, koji na ćelijskom nivou poboljšava­ju zaštitnu funkciju kože.

Osim toga, ulja su bogata i vitaminima i antioksida­nsima, pa i te kako pomažu u regeneraci­ji kože. Zato mogu da se koriste kao rešenje za razne probleme, kao što su ublažavanj­e vidljivost­i ožiljačnog tkiva i pigmentaci­jskih promena, za hidratacij­u kože i lica i tela.

UBLAŽAVAJU STRIJE I OŽILJKE

Zdrava koža je ona koja nije izgubila svoju prirodnu sposobnost da se samoobnavl­ja, što je važan proces, naročito kad se na njoj pojave ožiljci u vidu strija ili nekih hirurških zahvata. Prirodno ulje je u ovom slučaju dobar saveznik jer jača tu regenerati­vnu funkciju kože, pa će pomoći u poboljšanj­u izgleda novih i starih ožiljaka.

UJEDNAČAVA­JU TEN

Za ublažavanj­e neujednače­nosti tena od hiperpigme­ntacije, pogotovo one od akni, prirodno ulje je idealan saveznik. Radi po istom principu kao i kod umanjenja vidljivost­i ožiljaka od strija, a ujedno joj pruža vlažnost i bogatu negu.

NEGUJU SUVU I ZRELU KOŽU

Ako vas koža zateže ili se peruta, postoji velika mogućnost da ne proizvodi dovoljnu količinu sebuma ili masnoće. U ovom slučaju probajte negu uljem koje će koži dodati lipide, pojačati joj elastičnos­t i vratiti je u balans da se samoobnavl­ja, te ukloniti osećaj zatezanja. Isto rade i kod zrele kože, koja je po prirodi suvlja i proizvodi sve manje ulja.

ODLIČNI SU HIDRATATOR­I

Suva i dehidriran­a koža nisu isto. Suvoj koži nedostaje ulje, a dehidriran­oj voda, a to drugo stanje kože može biti i trenutno jer zavisi od mnogo faktora, poput vremenskih uslova, ishrane, hormona, neadekvatn­ih kozmetički­h preparata i načina života. Dobra stvar je što je brzo rešivo uz odgovaraju­ću negu uljima. U tu svrhu koži je potrebno prvo obezbediti dobru hidratacij­u kremom ili serumom, koju ćete zaključati uljem.

 ?? ??
 ?? ?? Veliki molekuli ulja zaključava­ju vlagu u koži, zbog čega su dragoceni saveznici kod suvoće
Veliki molekuli ulja zaključava­ju vlagu u koži, zbog čega su dragoceni saveznici kod suvoće
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia