Blic Zena

Smršati 80 kilograma? Da, moguće je

-

Šta sve sa sobom nosi višak kilograma? Kako hranom zatrpavamo emocije? Nekada nam i 5 kg izgleda kao nepremosti­va prepreka, ali šta kada imate plus 80 kilograma? Takvu borbu vodile su gošće Jelene Isaković – Jelena Drobnjak, Ivana Đurović i Dragana Dukuljev

Dragana je tek malo korpulentn­ija, sa izraženim oblinama i kilogramim­a koji nisu opasni po njeno zdravlje, što ne sprečava ljude da joj govore da treba da smrša jer nije po meri idealno građene devojke. Ona voli svoje telo i radi kao plus sajz model. Ivana i Jelena su hranom zatrpavale loše emocije i u njoj tražile utehu od teških životnih okolnosti. Dok su se okrenule, prošle su godine i imale su desetine kilograma viška – Jelena ukupno 156, Ivana 105.

– Ja sam bežala od bola koji se dešavao u mom životu. U ranom detinjstvu je to bila favorizaci­ja mog brata, te su automatski nastala neprijatna osećanja. Nakon toga mi je umro otac, imala sam 19 godina i bilo mi je jako teško. Nakon toga desilo mi se fizičko nasilje u porodici i ja sam očekivala da me neko spase iz svega toga. Javili su se i panični napadi i agorafobij­a praćena paničnim napadima, strah da ću pasti u nesvest ako ne pojedem nešto slatko. Imala sam i komplikova­n oporavak nakon porođaja i tu sam se ugojila – priča Jelena Drobnjak i otkriva kako ju je rečenica „Zašto ste odustali od sebe?“naterala da za godinu i po dana oslabi čak 83 kilograma.

Ivaninom bratu je dijagnosti­kovana multipla skleroza, zatim joj se otac razboleo. Njoj je dijagnosti­kovana endometrio­za i potpuno ju je porazilo saznanje da možda nikad neće postati majka. Brat je danas dobro, ona je mama jedne devojčice, ali nakon što je sve prošlo, ostali su kilogrami.

– Čak sam i u zimskom periodu stalno bila mokra, velika količina toplote je stalno izlazila iz mene. Stalno sam bila znojava i sve mi je smetalo. Baš sam bila nesrećna – navodi Ivana Đurović i priča kako je odlučila da u jednom trenutku iskoristi svoja znanja nutricioni­ste i dijetetiča­ra i pomogne sebi da smrša čak 40 kilograma, ali da nakon toga ne vrati ni gram.

Dragana je rano shvatila da nikada neće imati savršenu građu po standardim­a lepote i mere 90–60–90, ali ona danas živi udobno u svojoj koži.

– Jednom sam stigla do mršavosti da ju je društvo prihvatilo, ali su mi onda rekli da imam velike kukove, zadnjicu i da moja građa nikad neće biti dovoljno prihvaćena makar se prepolovil­a. Onda sam rekla da nema poente juriti trenutne kalupe i standard lepote – navodi Dragana Dukuljev, koja je danas i plus sajz model.

Koliko joj je trebalo da prihvati sebe, kakva su poniženja doživljava­le Ivana i Jelena, kako su kupovale garderobu, koliko im je zdravlje bilo ugroženo, koliko su suza isplakale, a koliko su zbog svega ojačale sada, saznajte u motivišućo­j i ohrabrujuć­oj priči gošći Jelene Isaković u „Blic žena studiju“.

Kad niste idealno građena žena, niste po meri društva i predmet ste podsmeha, kaže Dragana

 ?? ??
 ?? ?? Život sa viškom kilograma je još jedna aktuelna tema koju otvara
Jelena Isaković
Život sa viškom kilograma je još jedna aktuelna tema koju otvara Jelena Isaković
 ?? ?? Dragani Dukuljev su nametali da mora da bude mršava da bi vredela, a ona je danas plus sajz model
Dragani Dukuljev su nametali da mora da bude mršava da bi vredela, a ona je danas plus sajz model
 ?? ?? Jeleni Drobnjak je nutricioni­stkinja savetovala da podveže želudac, ali je ona uspela da smrša 83 kg
Jeleni Drobnjak je nutricioni­stkinja savetovala da podveže želudac, ali je ona uspela da smrša 83 kg
 ?? ?? Ivana Đurović nije želela da njeno malo dete ostane bez majke jer su kilogrami počeli da joj narušavaju zdravlje
Ivana Đurović nije želela da njeno malo dete ostane bez majke jer su kilogrami počeli da joj narušavaju zdravlje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia