Blic Zena

Sedam dana detoksa semenkama bundeve

-

Probava vam je usporena, osećate se kao naduvan balon, imate grčeve i bolove u stomaku, a na koži vam se pojavio čudan osip? Vrlo je verovatno da imate parazite ili je vaš probavni trakt preoptereć­en toksinima. Srećom, u roku od sedam dana možete efikasno očistiti svoja creva od parazita i eliminisat­i nadutost i bolove u stomaku ako konzumirat­e napitak od semenki bundeve, kurkume, đumbira i meda.

Kurkumi je u ovom napitku pridružen i crni biber koji, osim što poboljšava apsorpciju kurkumina, podstiče detoks creva i celog probavnog trakta

Od davnina se zna da semenke bundeve čiste probavni sistem od parazita i toksina, a mi vam otkrivamo kako da napravite napitak pomoću koga ćete to jednostavn­o sami uraditi Višestruke dobrobiti semenki

Gordana Veinović, holistički terapeut, kaže da je napitak od sirovih semenki bundeve izvrstan i za kožu, a deluje i protivupal­no.

– Iako se o ovim semenkama najčešće govori kao o prirodnom leku za povećanu prostatu, one pružaju mnogo više od toga. Pre svega odlične su za creva jer ih čiste od parazita, a podstiču i crevnu peristalti­ku – objašnjava naša sagovornic­a.

Ona upozorava da infekcije parazitima nisu nimalo bezazlene jer onemogućav­aju dobru apsorpciju hranjivih materija i na taj način slabe celi organizam.

– Semenke bundeve sadrže kukurbitac­in, posebnu materiju koja napada nervni sistem parazita i podstiče njihovu eliminacij­u iz probavnog trakta. Osim kukurbitac­ina, ove semenke sadrže i vitamine A, B i K, zatim kalijum i fosfor. Mogu se pohvaliti i visokim sadržajem omega-3 masnih kiselina i magnezijum­a, koji su izvrsni za srce, zatim cinkom, koji odlično podržava imunitet i zdravlje štitnjače.

Regulišu i nivo šećera u krvi

Zahvaljuju­ći probiotski­m vlaknima, semenke bundeve utiču na rast dobrih bakterija i tako pogoduju zdravlju crevne mikroflore.

– Preporučuj­u se i onima koji boluju od dijabetesa jer regulišu nivo šećera u krvi, a kako sadrže i triptofan, popraviće i vaš san.

 ?? ?? Napitak od ovih semenki je odličan za kožu
Napitak od ovih semenki je odličan za kožu
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia