Blic

U Nišavi kršteno 140 Piroćanaca

PIROT Na prvom masovnom krštenju u Nišavi juče je u centru Pirota kršteno 140 mlađih, ali i starijih Piroćanaca. Krštenje su organizova­li SPC i Sportski centar.

- ZORAN PANIĆ Godina XIX, broj 6676 -

Zajedno sa onima koji su se krstili po veoma lepom vremenu okupili su se njihovi kumovi, rodbina, prijatelji i mnogi građani.

- Lepo je što sam se danas krstio jer je cela moja porodica krštena. Sve je lepo organizova­no, vernik sam i verujem u Boga - kaže Aleksa Ćirić (14).

Piroćanac Miroslav Jovanović je ispunio želju pokojne majke da se krsti.

- Nisam uradio za njenog života i sada sam to učinio. Vernik sam iako nisam do sada bio kršten i poštujem pravoslavn­u veru. Masovno krštenje je lepo organizova­no - kaže on.

Danas je krštena i Mirjana Aranđelovi­ć Mančić (24).

- Dopalo mi se ovo krštenje, bilo je dosta mladih, ali i onih nešto starijih. Svi moji su kršteni. Osećaj je prelep i baš sam srećna - kaže Mirjana, majka jednogjedn­o deteta.

Pirotski arhijerejs­ki nana mesnik Serafim kaže d da je veoma zadovoljan što s se okupio veliki broj vernika vernika. Zahvaljuju­ći pomoć pomoći opštine Pirot i neki nekih firmi, napravljen­a jej specijalna platforpla­tfor ma za krštenje.

- Hvala BoguBog što se naro narod odazvao. Smatram da je to lep događaj i da će svi oni koji su se danas krstili to pamtiti. Poručujem im da posle krštenja ne ostanu isti kakvi su bili, nego da idu na bolje, da podržavaju zapovesti božje, da odlaze u hramove, prate liturgiju, ispovedaju se i pričešćuju. Krštenjem postajemo članovi Crkve, deo zajednice božje - poručio je otac Serafim.

 ??  ??
 ??  ?? RITUALNO POSIPANJE VODOM: Na specijalno­j platformi
RITUALNO POSIPANJE VODOM: Na specijalno­j platformi
 ??  ?? PUNE RUKE POSLA ZA SVEŠTENIKE: Obavezna bela odora
PUNE RUKE POSLA ZA SVEŠTENIKE: Obavezna bela odora
 ??  ?? PRELEP OSEĆAJ: Mirjana Aranđelovi­ć Mančić
PRELEP OSEĆAJ: Mirjana Aranđelovi­ć Mančić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia