Blic

„Grobare“sam lepo prevario

ALEKSANDAR KATAI, PRVI STRELAC SUPERLIGE, LIKUJE PARTIZAN U EVROPI - NAŠA ŠANSA

- SREĆAN SAMM ZBOG GOLA, ALI POBEDA NAD PARTIZANOM­ZANOM NEMA CENUU I ONA MI VIŠE ZNAČI

Možda nije najveći radnik, ali je na momente umetnik. To je Aleksandar Katai pokazao i u večitim derbiju, u kome je bio prava noćna mora štopera Partizana. Njegov karakteris­tičan beg i savršeno precizna bomba u 55. minutu doveli su sever u ekstazu, a Zvezdi doneli pobedu nad najvećim rivalom. Za velikih plus osam na tabeli!

- Presrećan sam. Neverovatn­a atmosfera, pobeda, još sam sve krunisao golom... Ovoga puta nisam prošao biciklom pored defanzivac­a Partizana, ali sam ih dobro slagao. Ne može bolje, zar ne? - kaže za “Blic” Zvezdin kreativac. - Partizan je uvek ekipa za respekt. Možda nam malo i odgovara što igraju u Ligi Evrope, što će se više okrenuti tim mečevima. Možda će tako ostati veće šanse za nas, ali opet, oni su aktuelni šampioni. Imam veliko poštovanje prema njima, i nema opuštanja sve do ostvarenja sna zvanog titula - zaključio je Katai.

Posle devet kola, Katai na svom kontu ima pet pogodaka. Učinak koji bi i mnogi napadači poželeli.

- Nadao sam se da ću dati gol. Pun sam samopouzda­nja i normalno je da tako razmišljam. Ipak, najbitnije mi je da smo pobedili. To mi više znači od gola jer tri boda protiv Partizana nemaju cenu - poručuje Katai.

Posle sumornog starta sezone, navijačima rezultati sada deluju kao bajka.

- Početak je zaista bio težak. Stiglo je puno novih igrača, potrebno je vremena da se uigramo. Sada je sve na mestu, vezali smo šest pobeda, pokazali da igramo dobar fudbal. Ovo je Zvezda koju očekujem, ali verujte, možemo mi i bolje od ovoga - poručuje Katai.

 ??  ?? BEOGRAD
VIJEIRIN GOL? MA, BEZ KOMENTARA
BEOGRAD VIJEIRIN GOL? MA, BEZ KOMENTARA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia