Blic

Trenera neću da smenim

BEOGRAD Posle teškog poraza od Crvene zvezde u 149. derbiju (3:1) bilo je puno zagovornik­a da Zoran Milinković mora da napusti kormilo šampiona.

- VELJKO IVANOVIĆ ODNOS PREMA PARTIZANOV­OM DRESU MORA DA BUDE BOLJI, REKAO JE VAZURA

Međutim, Upravni odbor Partizana dao je bezrezervn­u podršku šefu stručnog štaba, što je „Blicu“preneo predsednik crno-belih Zoran Popović.

Milinković je preživeo, iza njega su apsolutno stali čelnici šampiona.

- Zoran ima našu punu podršku za nastavak u radu. Svima nam je teško pao rezultat u derbiju, Milinković­u naročito. Stiže meč Lige Evrope protiv AZ Alkmara, prava prilika da se svi izdignu. Izgubili smo derbi od Zvezde, to smatramo neuspehom, ali priznajemo protivnik je bio bolji, i ja mu čestitam na pobedi. Mi moramo da se konsoliduj­emo što pre - jasan je Popović.

Crveno-beli udarili su vruć šamar šampionu, bili su u subotu apsolutno dominantni. Imao je i Partizan svoje šanse, ali na kraju, poraz je bio neminovan i sasvim zaslužen.

- Trener Milinković je podneo izveštaj posle meča, u kome je naveo da je on napravio greške i prihvatio je krivicu na sebe. Četvoročla­na radna grupa, u kojoj su pored mene bili i potpredsed­nici Milorad Vu- čelić i Vojislav Nedić, kao i generalni direktor Miloš Vazura, ocenila je da trener treba da nastavi gde je stao i pripremi ekipu za važan meč protiv AZ Alkmara. Pokazali smo jedinstvo, i zbog toga smo pravo sa sastanka svi zajedno izašli sa Milinković­em na trening.

Predsednik Partizana ne smatra da je gubitak bodova na „Rajku Mitiću“uzdrmao temelje ekipe.

- Dižemo glavu gore, ima još mnogo da se igra, prven- stvo je dugo. Ne razumem zašto nas pojedinci otpisuju kada se odigralo tek devet kola. Ne sme se zaboraviti da smo obezbedili direktan plasman u Ligu Evrope. Prava prilika da se nam se osmesi vrate na lice jeste četvrtak i meč sa AZ Alkmarom - zaključio je Zoran Popović.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura imao je u ponedeljak razgovor s prvotimcim­a, a „Blicu“je potvrdio da klub stoji apsolutno iza trenera Milinković­a.

- Igračima je skrenuta pažnja da moraju da pruže više. Uopšte ne dovodim u pitanje jesu li imali voljni momenat protiv Zvezde, hteli su, to je jasno. Odnos prema Partizanov­om dresu mora da bude još bolji, ne sumnjam da će sledeći put stvari doći na svoje mesto - izjavio je za „Blic“Vazura.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia