Blic

STARLETI IZ KAZINA POSAO U SANU

E sad smo sve videli

- SLAĐANA VUKAŠINOVI­Ć

To potvrđuje primer Katarine Smiljanić, koja je umesto u nekom od rijaliti programa završila u SANU, i to kao poslovni sekretar, saznaje „ Blic“. Da stvar bude gora, ona je na ovo mesto došla sa diplomomom frizerke i iskustvom rulet dame u kockarnici,ci, a preporuka za zasnivanje anje radnog odnosa, iako je na snazi i dalje zabrana zapošljava­nja, bilo joj je blisko prijateljs­tvo sa dr Budimirom Lončarom, upravnikom SANU, ispred čijih vrata i sedi. tvrdi da je ovo kadrovsko rešenje izazvalo pravi šok među zaposlenim­a ali i velikim brojem akademika, koji se pitaju da li se zarad ličnih interesa, upravnik kocka sa ugledom srpskog hrama nauke.

- Pored toga što devojka nema ni kvalifikac­ije za to radno mesto, jer je po obrazovanj­u frizerka, njene golišave slike krase g gotovo sve društvene mreže.mrež Da stvar bude gora, n njoj je ovih dana rešenje na određeno, Lončar preinačiop­rei na neodređeno vreme.v Kakvo će mišljenjem­iš imati naši inos inostrani saradnici, akademicia­kad ali i srpska ja javnost kada stes kao prvo prvog sarad radnika up up r av- nika SANU stavili starletu - objašnjava naš sagovornik. On kaže da je očigledno da je moda rijaliti programa zahvatila i SANU.

LONČAR NE DAJE IZJAVE

Da su saznanja „Blica“tačna, indirektno nam je potvrđeno javljanjem na telefon u kabinetu upravnika SANU, upravo Katarine Smiljanić. Ali ona nije želela da komentariš­e detalje svog zaposlenja.

- Radim na mestu poslovnog sekretara upravnika SANU ali o svim detaljima mog zaposlenja odgovor morate da tražite od PR službe - rekla nam je ljubazno Smiljaniće­va.

Na našu molbu da nam objašnjenj­e o njenom zaposlenju da upravnik Lončar, Smiljkanić­eva nam je rekla:

- Gospodin Lončar ne daje izjave. Pošaljite mejlom pitanja PR službi i dobićete odgovore - objasni-

la nam je Smiljaniće­va.

BEZ ODGOVORA

Uradili smo sve po njenim uputstvima, ali odgovore nismo dobili. Pozvali smo PR službu, ali nam je rečeno da nemaju odobrenje da se odgovori proslede. Na naše pitanje da li to znači da su naša saznanja tačna, rečeno nam je: „ Ne možemo da komentariš­emo“. Predsednik SANU Vladimir Kostić nije želeo da komentariš­e ceo ovaj slučaj.

Radi kao poslovni sekretar upravnika SANU

 ??  ??
 ?? ŠOK MEĐU AKADEMICIM­A
BEĆKOVIĆ: ŠIŠANJE NJE MI NIJE POTREBNO
Foto: A. Dimitrijev­ić ?? Izvor „Blica“iz SANU Nekoliko akademika, sa kojima smo razgovaral­i, potvrdilo nam je da su čuliuli da frizerka radi u SANU. Oni tvrde da Skupštinu SANU niko o tome ne obaveštava. - Radi se o odvojenim službama, užbama, koje samostalno deluju i sa...
ŠOK MEĐU AKADEMICIM­A BEĆKOVIĆ: ŠIŠANJE NJE MI NIJE POTREBNO Foto: A. Dimitrijev­ić Izvor „Blica“iz SANU Nekoliko akademika, sa kojima smo razgovaral­i, potvrdilo nam je da su čuliuli da frizerka radi u SANU. Oni tvrde da Skupštinu SANU niko o tome ne obaveštava. - Radi se o odvojenim službama, užbama, koje samostalno deluju i sa...
 ??  ?? Preporuka za posao u SANU bila joj je diploma frizerke i iskustvo rulet dame u kockarnici
Preporuka za posao u SANU bila joj je diploma frizerke i iskustvo rulet dame u kockarnici
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia