Blic

PRIZNAJU: SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE!

Česi razbili mlitave Hrvate, Srbija precrtala uporne Fince

-

Prvi ( minimalni) cilj je ostvaren: Srbija je u četvrtfina­lu. Verujem da ima, opet kao minimum, obezbeđen makar kvalifikac­ioni turnir za Olimpijadu u Riju ( igraće plasirani od 3. do 7. mesta), ali ovaj tim ima više ciljeve i, što je najvažnije, može da ih ispuni. Do olimpijske vize potrebne su još dve pobede, protiv Čeha i još jednog rivala, što je svakako moguće.

Pesimisti će opet tražiti dlaku u jajetu pa tvrditi kako smo se mučili dve četvrtine, ali utakmica, ako nisu znali, traje četiri. Šta kaže semafor? Kolika je razlika? Kada je „ mašina u belom“ubacila u četvrtu, Finci su se predali. Šut je u basketu ( mnogo) važan element, ali ne može se igrati samo sa jednim adutom. Dok ih je služio šut, držali su se, kad je Sale našao igrače koji su zatvorili rupe u odbrani ( Milosavlje­vić, Simonović), kad je Erceg pokazao zašto je u reprezenta­ciji, pa kad još Raduljica odigra jednu od najboljih utakmica u reprezenta­ciji a Bjelica bude standardno odličan, i nije moglo biti drugačije.

- Bilo je prilično hladno na stadionu, Finci su se bolje snašli - u svom sti- lu je počeo analizu meča Raduljica. - Šalu na stranu, prelomili smo našom odbranom. Nije išlo kao ranije, ali bitno je da smo dobili. Moja igra? Ništa specijalno, ja se samo otvaram, a igrači su me hranili loptama - kaže naš centar koji je meč završio sa 27 poena.

U suštini, opet smo dali preko 90 poena, opet smo dobro skakali, nije bio loš ni šut za tri poena... I kad nam nije išlo dobro u prve dve četvrtine, na klupi nije bilo ni znaka nervoze, a kamoli panike. Na duži rok kvalitet uvek izbije u prvi plan. Srbija je svoju ulogu favorita oprav

dala odlič-

poena postigao je Miroslav Raduljica protiv Finske, a imao je i četiri skoka

nom igrom u drugom poluvremen­u i nema sumnje da će u duel sa Češkom ući kao favorit. Česi su kompletnij­i od Finske, zahvaljuju­ći Janu Veselom imaju i skok, ali ako se pogleda dosadašnji učinak (i utisak), posle tog meča trebalo bi da budemo na stepenik od Rija.

- Malo smo gledali Čehe, ali ništa spec ij a l n o. Moramo da ponovimo ovu igru, idemo korak po korak, imamo dva dana da se spremimo - dodaje Raduljica.

Iz Lila se vidi čuvena statua Hrista...

 ??  ?? 27 PARTIJA KARIJERE U DRESU ORLOVA:
RADULJICA
27 PARTIJA KARIJERE U DRESU ORLOVA: RADULJICA
 ?? Vladimir Stanković ??
Vladimir Stanković
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia