Blic

VEŠTACI BRANE PETRU CVIJIĆ

Voditeljka je oborila pešaka Slobodana Bajića (73) sedam metara ispred pešačkog prelaza, potvrdili su juče veštaci pred Apelacioni­m sudom.

- I. Milićević

BEOGRAD

Petra Cvijić, voditeljka RTS-a, juče je ponovila pred Većem Apelaciono­g suda, gde je opet otvoren glavni pretres zbog saobraćajn­e nesreće u kojoj je poginuo Slobodan Bajić ( 73), da nije kriva jer je nastradali prelazio ulicu van pešačkog prelaza.

Kao i uvek, u zgradu suda došla je u društvu advokata Milenka Milisavlje­vića.

- Vozila sam oko 50 kilometara na sat. Dok sam se mimoilazil­a sa autobu- dam metara od pešačkog prelaza.

Petra Cvijić je već dva puta oslobođena krivice u prvostepen­om sudu, a nakon druge žalbene sednice, Apelacioni sud je odlučio da ponovo otvori glavni pretres i sasluša okrivljenu voditeljku, kao i veštake.

Zamenik apelaciono­g tužioca ponovo je zahtevao da voditeljka bude proglašena krivom za pogibiju pešaka, a konačna odluka suda biće objavljena u narednom periodu.

Postupak protiv voditeljke od samog početka prate brojne kontroverz­e, a primarna misterija o kojoj se sve vreme govorilo je autobus, od koga voditeljka navodno nije videla pešaka. Tužilaštvo, ali i nekadašnji advokat porodice Bajić, uporno su se pozivali na izjave svedoka nesreće, koji su tvrdili da je Bajić oboren na pešačkom prelazu, kao i da nikakav autobus u tom trenutku nije bio na kolovozu.

Tokom prvog prvostepen­og suđenja, veštačenja Instituta „Kirilo Savić“kasnila su nekoliko meseci, a pristigla su u sud tek kada je postupajuć­a sudija u ovom predmetu zapretila novčanim kažnjavanj­em.

 ??  ?? OPTUŽBE: Petra Cvijić i advokat Milenko Milisavlje­vić
OPTUŽBE: Petra Cvijić i advokat Milenko Milisavlje­vić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia