Blic

Daju milione z

VLASNIK „DELTE“TRAŽI DA MU VRATE PASOŠ, HOĆE BEOGRAD

- TAMARA MARKOVIĆ-SUBOTA, SONJA TODOROVIĆ

Marko Mišković, koji je optužen sa ocem Miroslavom Miškovićem, u oktobru 2013. položio je jemstvo od 3,3 miliona evra za odbranu sa slobode upisom hipoteke na lokal od 250 kvadrata u Knez Mihailovoj ulici. Radosav Savatijevi­ć Kene kao jemstvo dao je hipoteku na kuću u vrednosti od 250.000 evra. Protiv njega Tužilaštvo za organizova­ni kriminal vodilo je dva postupka - jednu zbog afere “Kolubara”, a drugu zbog malverzaci­ja u “Putevima Srbije”. Zvezdan Terzić položio je hipoteku na nekretnine kao jemstvo od milion evra, koliko mu je u junu 2011. zatražio Viši sud u Beograd. Terzić je bio optužen za malverzaci­je teške četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK Beograd. Bio je u bekstvu tri godine, zatim se predao i u pritvoru proveo malo više od pola godine.

A,, J DOROVIĆ

evropskih zakonodavs­tava, vstava, ne poznaje krivično delo elo zloupotreb­a službenog položaja u sopstvenoj kompaniji, aniji, za šta je on optužen u Srbiji. rbiji. On bi ostao na slobodi vann domašaja srpskih vlasti, ali bi mu se automatski aktiviralo jemstvo od 12 miliona evra.

Moćne veze Miškovića ovića sa SAD otkrivene su posle sle njegovog hapšenja krajemm 2012. Početkom 2013. američkačk­a lobi firma “Podesta grup” angažovana je da gradi pozitivan imidž Miškovića u svetu. “Podesta” je u martu 2013. na adrese najuticajn­ijih ambasada u Beogradu, ali i u EU, poslala pismo sa navodima da je Mišković žrtva kampanje nacionalis­tičkih političara. Od stranaca je traženo da utiču na njegovo oslobađanj­e, a premijera Vučića su indirektno optužili da je uhapsio Miškovića zbog svog političkog rejtinga.

Da je Miškoviću neophodan pasoš za intervenci­ju u Hjustonu, juče je u zahtevu naveo njegov advokat Zdenko Tomanović, koji se juče nije javljao na telefon.

 ??  ?? VlasnikuVl­asni “Nibens grupe“Milu ĐĐuraškovi­ću, koji je optuženopt­uže sa Miroslavom Miškovićem,Miškov posle kućnogkućn­o pritvora u februarufe­brua 2014. odobreno je jemjemstvo od 3,7 miliona evra, kkoje je na ime hipotekehi­pote na zemljište upisao...
VlasnikuVl­asni “Nibens grupe“Milu ĐĐuraškovi­ću, koji je optuženopt­uže sa Miroslavom Miškovićem,Miškov posle kućnogkućn­o pritvora u februarufe­brua 2014. odobreno je jemjemstvo od 3,7 miliona evra, kkoje je na ime hipotekehi­pote na zemljište upisao...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia