Blic

Ugo salutirao u

CRVENA ZVEZDA PROTIV JAVORA UPISALA 19. POBEDU IVANJICA

- JAVOR MATIS DESETAK NAVIJAČA ZVEZDE JE UHAPŠENO ZBOG FALSIFIKOV­ANIH KARATA CRVENA ZVEZDA

Golman Javor Matisa Vladan Đogatović još dva puta je vadio loptu iz mreže - u 56. minutu, kada se u listu strelaca upisao Plavšić i 70, kada je Katai postavio konačan rezultat.

- Pokazali smo još jednom zašto smo se u vrhu toliko odvojili od ostalih ekipa. Sad je vreme da se odmorimo i nakon toga već počnemo da se uigravamo za neko evropsko takmičenje sledeće sezone. U startu sigurno nismo ni pretpostav­ljali da možemo ovako dobro u kontinuite­tu da igramo i budemo toliko dominantni u ovom delu prvenstva. Nije ništa gotovo, biće zanimljivo kada se podele bodovi, ali mislim da ovu prednost nećemo moći da ispustimo. Idemo u nastavak prvenstva nakon pauze sa istim ambicijama, da pobedimo što više utakmica i nastavimo ovaj naš rekord koji još traje. Drago mi je što ćemo ostati zapamćeni u klubu kao generacija koja je bila jedna od slavnijih - rekao je Marko Grujić, fudbaler Crvene zvezde.

Iako su crveno-beli u utakmicu sa Ivanjičani­ma ušli kao apsolutni favorit, ekipi Aleksandra Janjića ne može se zameriti kada je reč o borbenosti, želji i motivisano­sti Stadion pored Moravice. Gledalaca: 2.000. Sudija: Danilo Grujić (Niš) 8. Strelci: Vijeira u 4, Plavšić u 56. i Katai u 70. minutu. Javor Matis: Đogatović 7, Gajić 6,5, Crvena zvezda: Kahriman 7, Josović 6,5, Kolaković 6,5, Miletić Petković 7, Ibanjez 7, Luković 7, 6,5, Ađuru 6,5 (od 61. Zečević 6), Jovanović 7, Ristić 7 (od 81. Đokić 6,5, Docić 6,5, Gafurov (od Rendulić -), Grujić 7, Srnić 7, 71. Stojaković -) 6 , Silva 6,5, Plavšić 7, Katai 7,5 (od 71. Sikimić Dražić 6,5 (od 87. Čečarić). -), Vijeira 8, (od 78. Jović -).

Igrač utakmice: Ugo Vijeira (8). da ostave poslednji atom snage na terenu. Pokušavali su Dražić, Docić i Silva da zatresu mrežu Zvezde do poslednjeg zvižduka sudije, ali nisu uspeli.

- Dali smo maksimum u ovom trenutku, ono što nas je zatajilo u ovoj utakmici jeste realizacij­a. Zvezda je iskoristil­a svoje tri šanse, mi četiri stopostotn­e nismo. Desilo nam se i ono što nikako nismo hteli, da Zvezda rano povede. Na našu žalost, oni su u sjajnoj formi, svaki pojedinac ima toliko pouzdanja da se to prosto vidi i oseća na terenu. S druge strane, žao mi je zbog rezultata, nekako mi je visok za ono što se videlo na terenu. Mislim da su igrači zaslužili bolji rezultat od ovog - rekao je šef stručnog štaba Javor Matisa Aleksandar Janjić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia