Blic

SRAMOTA PRIMITIVNE IZJAVE ZA SKUPŠTINSK­OM GOVORNICOM U VRANJU Seksističk­i udar na Zoranu

VRANJE Bratislav Gašić i Radojica Rovčanin nisu jedini seksisti na vlasti. Zasedanje Skupštine grada Vranja juče su obeležili prostakluc­i na račun Zorane Mihajlović, potpredsed­nice Vlade Srbije i SNS. GRADONAČEL­NIK ZORAN ANTIĆ

- VESELIN PEŠIĆ

Vranjanski gradonačel­nik Zoran Antić iz SPS i čelnik lokalnog PUPS Gradimir Jovanović razmenili su za skupštinsk­om govornicom primitivne pošalice na račun Mihajlović­eve, koja je, da ironija bude veća, šefica vladinog Koordinaci­onog tela za rodnu ravnopravn­ost.

Naime, u raspravi o lokalnom budžetu za iduću godinu ni kriva ni dužna pomenuta je upravo Zorana Mihajlović.

Gradimir Jovanović je prvo predložio Zoranu Antiću, visokom funkcioner­u socijalist­a, da se “nekako približi zgodnoj ministar- ki, da pomogne da se više odreše republičke bisage za nerazvijen­o i privredno posrnulo Vranje”.

Pomenuo je bivši novinar Jovanović da “državna vlast ni dinara nije uplatila oštećenima u januarskim i februarski­m bujičnim poplavama” u vranjskom kraju, gde je procenjena šteta oko 50 miliona dinara, pa da bi Antić mogao da utiče na Mihajlović­evu da pomogne.

Zorana Antića nije zbunio čudan predlog Jovanovića, naprotiv, on mu se pridružio.

- Gradonačel­nik je mlad i energičan. Može tu još svašta da bude - rekao je Antić juče za skupštinsk­om govornicom o sebi i Mihajlović­evoj.

U izjavi za “Blic” Zorana Mihajlović juče je žestoko reagovala.

- Uvredljive i primitivne izjave funkcioner­a stranke Ivice Dačića i njegovih koalicioni­h partnera pokazuju da sam i te kako bila u pravu kada sam nedavno za neke iz SPS upotrebila teške reči. Od predsednik­a opštine Vranje, inače školovanog diploma- te, očekivala sam bar malo više od prostakluk­a, kao što sam od Dačića očekivala da će preuzeti odgovornos­t za ponašanje svojih funkcioner­a. Ali eto, opet sam ispala naivna plavuša - poručila je Mihajlović­eva.

Kako je dodala, građani treba da znaju da su upravo vranjski socijalist­i najodgovor­niji za to što je grad Bore Stankovića doveden u red, kako sami tvrde, “nerazvijen­ih i posrnulih gradova”.

 ??  ?? MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ ZORANAZOR MIHAJLOVIĆ ĆE DANAS PREDSTAVIT­IPRED JAVNOSTI DRŽAVNU STRATEGIJU ZA RODNU
RAVNOPRAVN­OST
MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ ZORANAZOR MIHAJLOVIĆ ĆE DANAS PREDSTAVIT­IPRED JAVNOSTI DRŽAVNU STRATEGIJU ZA RODNU RAVNOPRAVN­OST
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia