Blic

„Delije“, hajde da oduvamo Bajern

BEOGRAD Ako “Pionir” bude “goreo” na evroligašk­om nivou, trener crveno-belih uveren je da će ostvariti podvig i plasirati se u top 16 fazu drugu sezonu zaredom.

- NEBOJŠA TODOROVIĆ

Dejan Radonjić je na pragu da ponovi prošlogodi­šnji uspeh i da Zvezda odigra još 14 utakmica u Evroligi. Na početku sezone top 16 faza izgledala je miljama daleko.

- Da nam je neko rekao da ćemo imati duel sa Bajernom u poslednjem kolu pred našim navijačima za prolazak dalje, oberučke bismo tu ponudu prihvatili. Nije delovalo da ćemo ovaj meč dočekati sa četiri pobede. Čekaju se još tri ekipe u top 16, od kojih dve iz naše grupe, što dovoljno govori o težini i kvalitetu grupe - ističe Radonjić.

Situacija oko Marka Simonovića je i dalje neizvesna zbog povrede zgloba, iako ima želju da zaigra.

- Moramo da odigramo čvrsto, koncentris­ano, odgovorno u odbrani, pametno u napadu i uz podršku navi- jača tokom svih 40 minuta. Da huk sa tribina ne prestaje i da ambijent bude kao protiv Reala i Himkija. Na nama je da odigramo kao protiv ruske ekipe i tako dođemo do trijumfa. Verujem da možemo da savladamo Bajern u atmosferi koja će se prepričava­ti danima - naglašava Radonjić.

On zna odakle preti najveća opasnost.

- Pokriveni su na svim pozicijama, a prednjače Kejsi Rivers i Duško Savanović. Bajern je iskusna i kvalitetna ekipa, predvođena sjajnim Pešićem. Ima dve pobede na strani, a mogao je i sve četiri. Ubedljivo su dobili Himki, lako Strazbur, imali loptu i odbranu za pobedu u Madridu i dobar rezultat do samog finiša u Istanbulu.

Radonjić je dodao i kako je počastvova­n što je sa 193 meča zauzeo treće mesto na Zvezdinoj klupi, čime je prestigao Nebojšu Popovića sa klupskoj listi trenera sa najdužim stažom.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia