Blic

SIN PREDSEDNIC­E DSS PROVOCIRA HRVATE

-

„Dalmacija je zapadna srpska pokrajina, a sledeći napad Srbije na Hrvatsku biće daleko žešći nego onaj iz devedeseti­h godina“.

Ovo je sadržaj provokativ­nog statusa na Fejsbuku Jovana Ivića, 24-godišnjeg studenta filozofije iz Beograda, sina predsednic­e Demokratsk­e stranke Srbije Sande Rašković Ivić.

Kako piše hrvatski „Jutarnji list“, njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je letovao u vili u Primoštenu koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan s devojkom ovih dana posećivao druge gradove po Dalmaciji.

Za vreme boravka u Splitu, na Fejsbuk stranici objavio je tekst, kako prenosi „Jutarnji list“- „poslednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini“.

Na ovakvo ponašanje u sredu je reagovao donedavni saborski zastupnik i načelnik opštine Primošten Stipe Petrina i oštro osudio Ivićeve objave na Fejsbuku. - Nezamisliv­o je da nakon ovih javnih drskih provokacij­a Jovana Ivića nije intervenis­ao niko iz MUP ili DORH. Taj mladić svojim istupima vređa hrvatsku državu i pljuje po žrtvama Domovinsko­g rata, te daje do znanja kako ne poštuje pravni poredak države u kojoj trenutno letuje izjavio je Stipe Petrina, prenosi „Jutarnji list“. Inače, za letovanje proteklih dana u vili u Primoštenu niko iz porodice vlasnice Sande Rašković Ivić nije prijavio svoj boravak kancelarij­i Turističke zajednice opštine Primošten.

 ??  ?? PREPUCAVAN­JE: Mladićev status je izazvao bes na Fejsbuku, pa mu je stiglo mnogo pretnji
PREPUCAVAN­JE: Mladićev status je izazvao bes na Fejsbuku, pa mu je stiglo mnogo pretnji
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia