Blic

A od poslanika krava Simka na dar

- B. J.

Narodni poslanik i lider Ujedinjene seljačke stranke (USS) Milija Miletić poklonio je manastiru Sveti Arhangel Gavrilo u Pirkovcu kod Svrljiga kravu simentalku.

Milija je lično isporučio poklon starešini manastira Varnavi Nikoliću 26. jula, na dan slave ovog hrama, a njegova pojava u narodnoj nošnji izazvala je oduševljen­je prisutnih meštana, koji su ga dočekali aplauzom.

- Ovo je krava Simka, koju smo čuvali u našem porodičnom gazdinstvu u selu Plužina moj otac Momčilo i ja. Ovim sam ispunio obećanje dato pre nekoliko meseci da ću pokloniti kravu manastiru čiji je starešina sveštenik Varnava Nikolić. On je pre 15 godina došao u ovaj kraj i za to vreme u potpunosti obnovio manastir. Ovo je moj poklon sa željom da pomognemo rad manastira - kaže Miletić za „Blic“.

On je napomenuo da njegova kuća nije bogata i da žive skromno.

- Moj otac je bio policajac, sada se bavi poljoprivr­edom, a ja mu pomažem. Radim za platu i živimo skromno. Ostala nam je jedna krava i jedno tele, a imamo i 10 ovaca - rekao je Miletić, koji je u Narodnoj skupštini i predsednik pododbora za najnerazvi­jenija područja Srbije.

 ??  ?? POKLON CRKVI: Milija ispunio obećanje
POKLON CRKVI: Milija ispunio obećanje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia