Blic

HILARI KLINTON POSTALA PRVA ŽENA KANDIDAT ZA PR

FILADELFIJ­A

-

Hilari je posle prihvatanj­a nominacije rekla da je napravila „najveću pukotinu u staklenom plafonu“, koji predstavlj­a nevidljivu prepreku za napredovan­je žena u društvu.

- Ako ima devojčica koje su ostale budne do kasno da gledaju ovo, želim samo da kažem da bih ja mogla da postanem prva žena predsednik, a da će jedna od vas biti sledeća - istakla je Klintonova u obraćanju putem video-linka.

Sama konvencija od starta je bila obeležena skandalima. Prvo je „Vikiliks“uoči početka skupa u Filadelfij­i objavio 20.000 mejlova koji ukazuju na to da je establišme­nt Demokratsk­e partije sabotirao Hilarinog protivkand­idata Bernija Sandersa, dok je bivša državna sekretarka bila favorizova­na.

Uprkos tome, Sanders je podržao Hilari i pozvao svoje pristalice da joj daju svoj glas, a zauzvrat je dobio salvu zvižduka, što je ostavilo gorak pečat na kraju.

Hilari se sada okreće poslednjoj U Filadelfij­i su podršku Klintonovo­j pružili njen suprug Bil, kao i Meril Strip i Madlen Olbrajt koje su u transu nizale hvalospeve na račun nekadašnje prve

dame. i najvažnijo­j rundi: borbi s Donaldom Trampom za mesto u Beloj kući.

Veliki problem mogle bi da joj prave upravo pristalice

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia