Blic

Delije nas guraju u revanšu

GELOR KANGA, STRELAC DRUGOG GOLA U RAZGRADU, Momak iz Gabona bio je adut Božovića u Rostovu, s kojim je osvojio Kup, a na prva tri meča u Evropi pokazao je da će biti adut crveno-belih u pohodu na Ligu šampiona.

- BOJAN VINULOVIĆ

Gelor Kanga zabeležio je dve asistencij­e protiv Valete uz evrogol protiv Ludogoreca u Bugarskoj (2:2), a upečatljiv­ije od statistike su njegovo ponašanje i komandovan­je na terenu. Za samo 270 minuta postao je produžena ruka Grofa na terenu.

- Bilo je jako teško, ali smo bili i potpuno ravnopravn­i, iako je bilo malih padova u igri. Ipak se još uigravamo, drago mi je zbog gola, imao sam idealnu priliku i dovoljno prostora za šut, šteta je samo što smo ispustili prednost kada smo preokrenul­i, ali i dva gola u gostima su veoma dobra stvar - kaže za “Blic” Kanga, koji je brzo našao prečicu do srca navijača.

Bilo je šala među “delijama” kako bi moglo da se peva i na engleskom zbog legije stranaca u timu, Kanga je ipak uživao i uz “Ljubav si mi jedina”, pošto se prvi popeo na plato ispred ka- veza. Nekoliko minuta je sedeo ispred tribine i aplaudirao navijačima, koji tek od njega mogu da očekuju vrhunske partije.

- Ovako nešto mi jeste nedostajal­o, u Rusiji nisam imao priliku da igram u ovakvom ambijentu. Iako smo ovde bili gosti, navijači su napravili neverovatn­u atmosferu. Pogurali su nas da igramo bolje, posle utakmice mi je bilo jasno koliko vole fudbal i Zvezdu - zadivljen je bio podrškom u Razgradu Kanga.

Zvezda je i ovaj put grešila u odbrani, ali je to svedeno na minumum defanzivni­jom taktikom. Nisu se ostavljali krateri na 40 metara od gola, Kanga smatra da povučeniji pristup nije iznenadio bugarskog prvaka.

- Nije mi delovalo da su iznenađeni, samo možda malo nervozniji jer su očekivali više prostora za napad. Ludogorec je ozbiljan protivnik, neće biti nimalo lako ni u revanšu, ali je sa dva gola u gostima i punim stadionom sve na nama - zaključio je Kanga.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia