Blic

BAJDEN U BEOGRADU NA PUTU KA PRIŠTINI

Potpredsed­nik SAD Džozef Bajden dolazi 18. avgusta u Beograd, ali na putu za Prištinu, saznaje “Blic”.

- B. Bogosav

BEOGRAD

Pripreme za dolazak visoke delegacije iz Vašingtona uveliko su u toku, a prema našim saznanjima, Bajden će iskoristit­i dolazak u region da bi svratio i u Beograd.

- U planu potpredsed­nika SAD Bajdena je dolazak u Prištinu. On tamo dolazi kako bi prisustvov­ao otvaranju ulice koja nosi ime njegovog pokojnog sina kaže izvor “Blica” upoznat sa planom posete.

Bo Bajden (46), najstariji sin američkog potpredsed­nika, umro je prošle godine od posledica tumora na mozgu, u vreme kada je u zvaničnoj poseti SAD bio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Zbog ovog tragičnog događaja Vučić i Bajden se tada nisu sastali.

Bajdenova poseta biće prvi važan spoljnopol­itički događaj posle formiranja nove Vlade Srbije i on će se u Beogradu sastati sa Vučićem i drugim visokim zvaničnici­ma.

Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku kaže za “Blic” da su odnosi dve zemlje bolji nego u prethodnom periodu. - Od 2010. do danas odnosi idu uzlaznom putanjom. Postoje neke nerešene stvari poput slučaja braće Bitići, ali to neće biti dominantne teme, niti će moći da utiču negativno na bilateraln­i odnos dve zemlje - navodi Đukanović. On kaže da bi jedna od tema mogla da bude borba protiv terorizma u kojoj bi zemlje zajednički mogle dosta toga da urade.

 ??  ?? PRIŠTINA: Bajden će prisustvov­ati otvaranju ulice u čast svog sina
PRIŠTINA: Bajden će prisustvov­ati otvaranju ulice u čast svog sina
 ??  ?? Poseta Dimitrija Medvedeva odložena na neko vreme, saznaje „Blic“
Poseta Dimitrija Medvedeva odložena na neko vreme, saznaje „Blic“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia