Blic

PRVI I DRUGI KANAL RTS PUNI SPORTA

BEOGRAD Svakog dana više od 10 sati uživo sporta na programima RTS-a tokom 17 dana preko 250 sati sportskih izazova.

-

Ekipa koju čine zaposleni RTS-a krenuće u Rio 1. avgusta, gde ih očekuje njihova prethodnic­a - inženjeri i tehnika koji već uveliko pripremaju tehničke kapacitete za neometan rad izveštača i komentator­a.

- Sportske prenose će gledati oko 3,5 milijardi ljudi širom sveta. Biće proizveden­o oko 40.000 sati TV programa, akreditova­no je oko 20.000, a očekuje se ukupno 32.000 novinara. Pored novinara RTS-a, iz Srbije Olimpijske igre pratiće još 23 novinara iz raznih redakcija. Ove godine se takmiči oko 10.500 sportista iz 207 zemalja, a Srbiju će predstavlj­ati 103 reprezenta­tivca. Tokom trajanja Igara biće dodeljeno 306 kompleta medalja u 28 sportova i sve će se to gledati na RTS. Drugi program biće olimpijski, a najznačajn­iji mečevi naše reprezenta­cije biće prenošeni i na Prvom. Svečano otvaranje je 5. avgusta, u 1 sat posle ponoći po našem vremenu, tako da će to veče RTS biti u znaku Olimpijski­h igara sa našim specijalni­m programom, koji počinje u 21 - rekla je Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a.

Gledaoci će osim na Prvom i Drugom programu RTS-a imati priliku da prate sportske sadržaje putem live streama na sajtu RTS-a, kao i u emisiji Radio Beograda.

 ??  ?? ODLAZE 1. AVGUSTA: Tim RTS-a za Rio
ODLAZE 1. AVGUSTA: Tim RTS-a za Rio
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia