Blic

Očekujte pozitivno ludilo

Utabanim putem do uspeha - iz „Blica“do pobedničko­g postolja. Evropske prvakinje dan uoči polaska na Olimpijske igre bile su naše gošće, a selektorka Marina Maljković zna kako do cilja.

- NEBOJŠA TODOROVIĆ

Pored selektorke, tvorca ženskog košarkaško­g čuda, našu redakciju su posetile i Nevena Jovanović i Danijel Pejdž, pune pozitivne energije. Rio ih čeka, a one su spremne da nas obraduju.

- Zadovoljne smo što smo bile u našoj kući, “Blic” je naša kuća i mesto u koje vrlo rado svraćamo, jer ste nas pratili svih ovih godina - ističe Marina Maljković.

Selektorka trezveno razmišlja pred Igre.

- Za mene bi uspeh bio da prikažemo našu borbu i energiju, pristojnos­t u ponašanje i na terenu i van njega. Upravo to nam je donosilo rezultate i zlato na Evrobasket­u. Ne odustapamo od toga da razmišljam­o samo o prvoj narednoj utakmici. Uspeh bi bio da prođemo grupu, za koji svi znamo da je teža nego ona druga i posle bi sve karte bile otvorene.

Olimpijske igre su vrhunac karijere sportiste.

- Jeste to najveća sportska manifestac­ija, ali devojke umeju da se ponašaju i nemaju ni pritisak koji bi ih opteretio, niti euforiju da bi lebdele. Maksimalno održavamo mir i koncentrac­iju na svaki naredni trening i meč, ali postoji pozitivan adrenalin. Svesne smo da smo deo velikog tima Srbije. Naš uspeh prošlog leta sa Evrobasket­a je sve veći i

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia