Blic

Šešelj: Imam pasoš, pravac Hrvatska

BEOGRAD

-

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da je dobio diplomatsk­i pasoš, a plan mu je da sa njime prvo poseti Zagreb i sastane se, kako kaže, sa predsednic­om Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović. On je sliku pasoša okačio na društvenim mrežama.

- Diplomatsk­i pasoš sam dobio na osnovu toga što sam glavni lider opozicije, šef najveće opozicione poslaničke grupe u Skupštini - rekao je Šešelj.

On je kazao da verovatno ima ljudi kojima se ne sviđa njegov dolazak u Zagreb, ali mislim da će ga većina srdačno dočekati. Iako još uvek nije zvanično najavio svoju predizborn­u trku za drugi mandat u Predsedniš­tvu, niti je unutar SNS postignut dogovor o predsednič­kom kandidatu, Nikolić je u ozbiljnoj solo kampanji. On je pokrovitel­j ovogodišnj­ih konjičkih trka u Ljubičevu (2-4 septembra), a kada ih otvara bivši lider SNS i potencijal­ni kandidat za šefa države, menja

Na pitanje da li mu je poverena misija u inostranst­vu jer po propisima poslanik tako može da dobije diplomatsk­i pasoš, rekao je da ima misiju, ali da se one ne poveravaju javnosti.

- Ja sam čuveni misionar - našalio se. se i fond i nivo organizaci­je.

Kako “Blic” saznaje novac za nagrade je uvećan za skoro dva ipo miliona dinara posle poziva iz kabineta Nikolića. - Nikolićevi saradnici su zvali i pitali koliko se dodeljuje za nagrade, a potom i rekli da se fond uveća kada dolazi predsednik - kaže izvor “Blica” uključen u organizaci­ju manifestac­ije.

Tako će primera radi, nagrada u glavnoj trci galopera biti dva miliona. Uvećan fond međutim, nije iz kabineta predsednik­a već iz kase grada Požarevca. Gradonačel­nik Bane Spasović u izjavi za “Blic” kaže da događaj u Ljubičevu nema veze sa politikom:

- Mi smo još pre dve godine uputili zahtev kabinetu predsednik­a da bude pokrovitel­j i ove godine je odgovoreno da će se prihvatiti da bude počasni predsed-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia