Blic

MIGRANT SKALPELOM ISEKAO GLAVU DEČAKU

Dva maloletnik­a povređena su kada su migrantu pokušali da pomognu da pronađe smeštaj, priča za „Blic“njihova prijatelji­ca M. P. (17).

- U MUP POTVRĐUJU DA SU DVOJICU DEČAKA NAPALI MIGRANTI, ZA KOJIMA TRAGAJU B. Vučković

SUBOTICA

Kako kaže njihova prijatelji­ca, dečaku S. S. (16) iz Subotice migrant je skalpelom rasekao glavu dok je dečak, zajedno s bratom D. S. hteo da mu pomogne da nađe prenoćište.

Maloletnik­u je povređena i noga prilikom pada pošto ga je migrant kada se momak sagnuo skalpelom posekao po zadnjem delu glave, pri čemu mu je rasekao i uvo. Dečaci su još uplašeni, pa ne žele da govore o napadu, a njihova prijatelji­ca M. P. (17) kaže za „Blic“da se sve odigralo 17. avgusta u centru grada.

- Naše društvo se okupilo u parku Ferenca Rajhla. Oko 21 sat su nam prišla trojica migranata. Pitali su za prenoćište i drugar je pokušavao da im objasni kuda da idu, ali pošto ne zna dobro engleski, njih dvojica su krenula s njima da im pokažu put. Nedaleko od parka drug se sagnuo, a jedan od migranata iz čista mira je izvadio skalpel i posekao mu glavu - tvrdi M. P. Braća su se vratila u park, a društvo je pokušalo da im pomogne. Ubrzo je došla policija i Hitna pomoć. - Njemu je krv jako curila i pokušavali smo maramicama da je zaustavimo. Povređenog druga je hitna odvezla u bolnicu, a njegov brat je ostao da sačeka policajca i sve mu je ispričao. Uplašeni smo jako, a čula sam od drugara da su istu tu trojicu ponovo juče videli u gradu - kaže M. P. Njena majka Slađana Perišić objavila je na Fejsbuk profilu upozorenje o ovom događaju. U MUP potvrđuju da su migranti napali dvojicu maloletnik­a i da je jedan od njih povređen. Policija je o svemu obavestila Osnovno javno tužilaštvo i traga za napadačima.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia