Blic

POBEDA: Niš odustao od crnih lista građana

- NIŠ - I. A.

Vlasti Niša odustale su od pravljenja spiskova građana koji su tužili grad.

Niški čelnici odustali su od ovog skandalozn­og poteza, pošto ih je poverenik za informacij­e od javnog značaja Rodoljub Šabić upozorio da je to nezakonito. Upozorenje poverenika usledilo je pošto ga je „Blic“kontaktira­o, obavestio o tome i objavio tekst o nameri vlasti Niša da formiraju crne liste građana.

Gradonačel­nik Niša Darko Bulatović najavio je preksinoć da će grad Niš praviti „baze podataka“sa imenima građana koji su podneli tužbe protiv grada. Kao razlog je naveo želju da se smanje sudski troškovi. Ipak, taj potez mnogima je zaličio na zastrašiva­nje građana, pogotovo što su povod bile tužbe radnika JKP „Gorica“zbog zaostalih plata.

„Blic“je povodom ove informacij­e odmah kontaktira­o Šabića, koji je ocenio da „uspostavlj­anje zbirke, odnosno obrada podataka o ličnosti mora imati osnov u nekom zakonu ili u pristanku osoba o čijim se podacima radi“.

Šabić je potom poslao i zvanično upozorenje niškim vlastima, a juče je na Tviter nalogu objavio da mu se nakon upozorenja javio Bulatović i kazao da „neće praviti zbirku podataka građana koji su tužili grad“.

Potom je tu informacij­u potvrdio i Bulatović.

- Grad Niš će poštovati zakon i sve preporuke poverenika Šabića i neće praviti bazu podataka građana koji su podnosili tužbe protiv grada - izjavio je Bulatović i dodao da mu je „žao što ta ideja neće biti realizovan­a jer je motiv bio dobar - da se uštede značajna sredstva“.

 ?? Foto: K. Kamenov ?? SKANDALOZN­A NAJAVA: Darko Bulatović
Foto: K. Kamenov SKANDALOZN­A NAJAVA: Darko Bulatović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia