Blic

Ujak i ujna ubili i zakopali bebu

Dvadesetom­ečni Lazar Rebić, čiji je nestanak prijavio otac Slađan, ubijen je, a ovaj monstruozn­i zločin priznali su detetov ujak Mijat Stankić i njegova nevenčana supruga Fatima Durak.

-

Čuo sam da je Fatima tukla mog sina dok nije umro, rekao je otac ubijenog dečaka Slađan Rebić

Još nema odgovora zašto su ubili dečaka i njegovo telo zakopali u šumi u okolini Zvornika. Istraga će pokazati i na koji način su usmrtili dečaka.

Klupko je počelo da se odmotava od momenta kada je Slađan, dečakov otac, 18. avgusta prijavio da mu je sin nestao i da je zadnji put viđen između 16. i 17. avgusta. Kada je pitao Stankića gde mu je dete, on je kratko odgovorio da je dečak otišao sa Fatimom, koja je iz sela Živinica u Federaciji Bosne i Hercegovin­e. Uznemireni otac nestanak je odmah prijavio zvorničkoj policiji i rekao da mu je dete sa Fatimom otišlo iz kuće. Policajci su prekjuče otišli do mesta gde ona živi i pronašli je. Međutim, mališan nije bio s njom. Kako saznajemo, Fatima je policiji ubrzo priznala da je dete mrtvo i šokirala policajce rekavši da je zakopano u šumi, koja je u vlasništvu Stankića.

Vidno potresen pošto je od policije saznao da mu je sin ubijen, Slađan Rebić je rekao da je čuo da je Fatima ubila njegovog starijeg sina, verovatno, dok ga je besomučno tukla. - Imao sam osećaj da će se nešto loše desiti, slutio sam neku tragediju - kratko je izgovorio uznemireni Rebić. Kako saznajemo, ubijeni dečak i njegov brat Marko, koji će u novembru napuniti godinu dana, kod ujaka Mijata u selu Kamenica kod Zvornika boravili su u poslednje vreme, pošto je majka Rosa otišla od njih. Ona je za dve godine zajedničko­g života sa Slađanom u selu Petkovci rodila dva sina. Komšije i rodbina pričaju da je Rosa od Slađana otišla pre oko dva i po meseca. Slađan je privremeno decu odveo kod tašte, a za to je imao i saglasnost centra za socijalni rad, ali starija žena nije mogla valjano da se brine o mališanima.

- Deca su jedno vreme bila sa ocem. Ta Fatima je dolazila kod njih i bila oko sedam dana u Petkovcima, a onda su odneli prvo dečje krevece kod njih u Kamenicu. Posle su odveli i decu - ispričao nam je jedan od Rebićevih komšija u selu Petkovci.

 ?? KUĆA REBIĆA U SELU PETKOVCI ?? UBICE U MARICI SPROVEDENE U POLICIJU U BIJELJINI
KUĆA REBIĆA U SELU PETKOVCI UBICE U MARICI SPROVEDENE U POLICIJU U BIJELJINI
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia