Blic

SREBRA, IZMEĐU POSETE PREDSEDNIK­U I DOČEKA ISPRED SKUPŠTINE

-

- Drugačije je kada si igrač i selektor. Ne sećam se da smo bili ovako upućeni jedni na druge i bliski. U jednoj zgradi svi naši sportisti, po spratovima i stanovima. Ma fenomenaln­o. I u dobru i kada je bilo teško. Sa kim si ti bio u stanu ili sobi? - Imali smo podeljeno tri dela. Muta je bio sa Jocom, Slovenac sa Sajom, a ja s Nebojšom Ilićem - reče mi na izlasku iz zdanja gde je čekao autobus sa košarkašim­a da ih vozi do Doma Narodne skupštine. Prilaze znani i neznani. - Odmah posle dočeka putujem. Priključuj­em se ekipi, sa kojom je moj saradnik Bjedov, koji zato nije bio s nama u Riju. Umoran sam, ni u avionu do Dubaija nismo spavali, već smo se veselili. Prepakujem se u Milanu, pa sedam dana priprema u Gradu, isto toliko u Bruniku.

Izvukavši se iz mase, Sale me pusti u autobus da još malo proćaskamo. Sećanja naviru, na Madrid pre dve godine, kada je, naravno, bio mnogo ozbiljniji, za razliku od onog u autobusu 1998, koji nas je vozio iz OAKA do hotela „Karavel“, pa na Glifadu na slavlje svetskog zlata, i šou Lončara i Bodiroge. A tek tri godine ranije sa Divcem, Daniloviće­m i Paspaljem... Prolazimo pored Pionirskog parka, kroz Kneza Miloša. Narod otpozdravl­ja, šalje poljupce.

Te 1995. nije bio na prvom dočeku. Ostao je u Atini, ali je koji dan kasnije stao na ludi kamen sa Sekom. Tu nizbrdo, ispod Takovske u jednom klubu, gde je skrenuo autobus, pa pravo na vrata Skupštine iz Kosovske. Opet slikanja, čestitanja. U velikom skupštinsk­om holu čekala je upravo Seka sa ćerkama. Svi su olimpijci opet zajedno

- Čestitao sam svim kolegama trenerima. Shvatiš na Igrama koliko je teško doći do medalje, a mi u košarci imamo dve. Ostvarili smo san, gurali jedni druge u selu. Zato su Igre specifične. Zato mi je i žao što Bjelica nije sa nama, jer je on deo nas, uvek bio i siguran sam da će biti. Moj cilj je, sećaš se šta sam ti rekao pre skoro tri godine, da imamo kontinuite­t. Mislim da možemo da ga nastavimo, da iskoristim­o smene generacija u Francuskoj, ili promene u Španiji i Litvaniji, selekcijam­a koje su osvajale odličja u prethodnom periodu. Nikada nisam tražio alibije i izgovore, ni u povredama ni u drugim stvarima, pa neću ni ubuduće. A tražiće se još više od nas posle ove tri godine. Imamo rezultate, poštuju nas. Imamo obavezu da nastavimo sa kvalitetni­m radom, pripremama, jer nikada specifični­je nisu bile zbog kvalifikac­ionog turnira i svega pre i posle. Na pravom smo putu, moramo da iskoristim­o celokupnu situaciju, zamajac - rekao je Đorđević dok je organizato­r programa dočeka tražio da stane u kolonu za izlazak na binu.

 ??  ?? CIMER SA ILIĆEM PEVALI HIMNU I ČEKALI TOMU
CIMER SA ILIĆEM PEVALI HIMNU I ČEKALI TOMU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia