Blic

Ujna tukla malog Lazara do smrti

Zvornička policija našla je mesto gde je, po priznanju Fatime Durak, zakopan ubijeni dvadesetom­esečni Lazar Rebić.

- RADE JOKIĆ

Lokacija se nalazi između sela Liješanj i Đevanje, kod Zvornika, u blizini porodične kuće Stankića, dečakovog ujaka koji je zajedno sa Durakovom osumnjičen za ubistvo mališana.

- Videlo se da je zemlja nedavno kopana, u obliku je humke. Zasad imamo samo lokaciju, a dok se ne uradi ekshumacij­a, ne možemo potvrditi da je telo zaista tu - rekao je izvor “Blica” iz policije.

Ekshumacij­a bi trebalo da bude obavljena danas, kao i obdukcija ubijenog dvogodišnj­aka. Nezvanično saznajemo da ekshumacij­a zavisi od dolaska obducenta. U BiH, naime, postoje samo dve osobe koje mogu uraditi ovaj posao, a iz RS to je doktor Željko Karan.

Slađan Rebić, otac nesrećnog mališana, prijavio je policiji 18. avgusta da mu je sin nestao. Poslednji put je viđen sa Fatimom, koja

je živela sa Mijatom Stankićem, ujakom ubijenog dečaka. Kod njih su poslednjih meseci živeli i mali Lazar i njegov brat, jer njihov otac Slađan nije mogao da brine o njima od kada ga je napustila žena Rosa. Policija je po prijavi otišli do sela Kamenica, kod Zvornika, do kuće Stankića. Fatima je šokirala policiju kada je rekla da je dete mrtvo i da su mališana zakopali u šumi nedaleko od kuće. Mijat i Fatima su odmah privedeni, a pred inspektori­ma su se međusobno optuživali za smrt bebe. Međutim, Fatima je ubrzo priznala da je usmrtila malog Lazara. Rekla je da je dete udarila, da je mališan pao i udario glavom, nakon čega ga je odnela i zakopala u šumu pored kuće. Slađan Rebić, otac ubijenog dečaka, veruje da je Fatima i ranije tukla mališana jer je jednom prilikom video ogrebotine na njegovom licu, ali ga je Fatima ubedila da je dete samo sebe izgrebalo.

U Centru za socijalni rad u Zvorniku kažu da nisu vodili postupak o ovoj porodici i dodaju da su po predlogu Slađana Rebića i uz saglasnost njegove tašte, te njegovog šuraka i supruge deca predata u porodicu Stankić.

- Centar je pokušao mirenje supružnika Slađana i Rose. Nije bilo nikakvih indicija da bi se tako nešto moglo desiti. Nama su se obratili deda i otac ubijenog deteta sa saznanjem da je Fatima otišla sa detetom nakon čega smo savetovali da to prijave policiji - rekao je direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku Vukašin Nikolić.

Ekshumacij­a nesrećne bebe biće danas obavljena

 ??  ??
 ??  ?? ŠOK: Slađan Rebić, otac ubijene bebe
ŠOK: Slađan Rebić, otac ubijene bebe
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia