Blic

KRAJ ODMORA, NOLE SE VRAĆA NA TEREN

BEOGRAD Od ponedeljka, sve oči ljubitelja tenisa biće uprte u Njujork, jer počinje poslednji grend slem u ovoj sezoni - US Open.

- J. M.

Četiri dana pred početak nadmetanja u Velikoj jabuci objavljen je spisak nosilaca. Prvi kosturaš je, naravno, Novak Đoković, koji brani titulu. Nažalost, više nijedan teniser iz Srbije nije među nosiocima. Viktor Troicki je zbog loših partija pao na listi, pa na ovom takmičenju neće moći da bude kosturaš, što će mu otežati put do druge nedelje turnira jer već u prvom kolu može da igra sa bolje rangiranim od sebe.

Kod dama, Ana Ivanović takođe je usamljena među nosiocima koje su iz Srbije. Ona je postavljen­a za 30. kosturašic­u. Jelena Janković ima istu sudbinu kao i Troicki kod muškaraca. Zbog povreda pala je na listi i biće joj vrlo teško da stigne do završnice turnira na kojem je 2010. igrala u finalu.

U glavnom žrebu kod muškaraca, osim Đokovića i Troickog, učestvuje još i Dušan Lajović, kao i Nenad Zimonjić u dublu. Filip Krajinović je odlučio da ne igra ove godine u Njujorku jer želi da se oporavi od povreda s kojima je tokom cele sezone muku mučio.

Kod dama jedine su sigurne Ana Ivanović i Jelena Janković.

Ipak, pored njih, još nekoliko mladih srpskih tenisera i teniserki ima šansu da se nađe u glavnom žrebu. Jorovićeva je pobedila Slovenku Jakupović sa 6:3, 6:4, Aleksandra Krunić Beloruskin­ju Govorcovu sa 6:4, 6:3, a Jovana Jakšić Kineskinju Lu sa 6:3, 3:6, 6:3. Kod muškaraca Krstin je bio bolji od Rusa Medvedeva sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:2), Đere od Belgijanca De Grifa sa 6:4, 6:2, Tepavac od Nemca Gojovčika sa 7:6 (7:2), 6:7 (0:7), 6:3.

 ??  ?? VRAĆA SE U IGRU: Novak Đoković
VRAĆA SE U IGRU: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia