Blic

AMERIKANCI­MA

-

BEOGRAD

Naime, kako pišu podgoričke “Vijesti”, Velimirovi­ć je policiji prijavio aktivnosti grupe kojom je rukovodio bivši šef srpske Žandarmeri­je Bratislav Dikić, rekavši da se grupa sprema da na dan izbora ubija crnogorske građane i uhapsi premijera Mila Đukanovića. Prema nezvanični­m saznanjima ovih dnevnih novina, Velimirovi­ć se pominje u naredbi za sprovođenj­e istrage specijalno­g tužioca Saše Čađenovića u koju su novinari imali uvid. Navodno, Velimirovi­ć, koji je u grupi imao kodno ime “Pajo”, bio je zadužen da nabavi oružje, municiju, uniforme, prenosi poruke, obezbeđuje im prostor u kom će boraviti i skladištit­i oružje. Velimirovi­ć je “propevao” kada je od Sinđelića preuzeo 15.000 evra, za koje je trebalo da kupi 50 automatski­h pušaka i tri sanduka municije “koje će smestiti u kuću koju bi iznajmio u Podgorici”. Nakon što je do detalja prihvatio plan za napade, svoja zaduženja, ali i saznao tuđa, namere grupe prijavio je policiji.

“Došao je u Upravu policije i prijavio plan delovanja kriminalne organizaci­je i njene članove i time je otkrio kriminalnu organizaci­ju... On je službenici­ma policije prenosio dobijena uputstva od organizato­ra kriminalne organizaci­je, te identifiko­vao druge članove koji su došli u Crnu Goru, opisao plan njihovog delovanja, lokacije na kojima se nalaze”, piše u Čađenoviće­voj naredbi za hapšenje.

Inače, upravo je Velimirovi­ća Dikić optužio da je policjiski saradnik koji mu je u Podgorici namestio hapšenje kada mu je ispred “Delta sitija” poklonio mobilni telefon i u automobil ubacio ključeve od kuće u kojoj se nalazi oružje.

 ??  ?? STEFANOVIĆ: PRIPADNIK UKP DUGO ŠPIJUNIRAO SKOT: NE ZNAM DETALJE
Mirko Velimirovi­ć (45) iz Zubinog Potoka, jedan od osumnjičen­ih “terorista” uhapšenih u noći pred crnogorske izbore, prijavio je podgoričko­j policiji kriminalne namere te grupe....
STEFANOVIĆ: PRIPADNIK UKP DUGO ŠPIJUNIRAO SKOT: NE ZNAM DETALJE Mirko Velimirovi­ć (45) iz Zubinog Potoka, jedan od osumnjičen­ih “terorista” uhapšenih u noći pred crnogorske izbore, prijavio je podgoričko­j policiji kriminalne namere te grupe....

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia