Blic

Ubio majku sekirom

BELA CRKVA Dragan Š. (39) priveden je juče pod sumnjom da je sekirom ubio svoju majku Vesnu Š. (61) u dvorištu porodične kuće u Beloj Crkvi.

- DOBRIVOJE KATANIĆ DRAGAN NA SASLUŠANJU REKAO DA JE VESNA PALA I DA JU JE SLUČAJNO UDARIO SEKIROM U GLAVU

Dragan Š. se sam predao policiji u dvorištu svoje kuće, gde je telo nesrećne žene i pronađeno. Kako nezvanično saznajemo, u policiji je rekao da nije ubio majku namerno, već da je pala i da ju je slučajno udario sekirom. Policija, međutim, proverava ove navode, a istraga će utvrditi sve okolnosti koje su prethodile tragediji.

Kako priča Draganov otac Laza Š., njegov sin je već 10 godina psihijatri­jski lečen i pije lekove.

- Dragan je cepao drva, a Vesna ih skupljala. Da li je promašio cepanicu pa je udario ili se ona zanela jer je imala problema sa kukovima i pala na sekiru, ili ju je možda namerno udario, ne znam... To će policija da utvrdi - kaže Laza.

Draganov otac demantuje da su se u porodici svađali.

- On nije imao nikakvih problema sa majkom. Nisu se svađali - tvrdi u očaju Laza.

Kako saznajemo, Dragan je odmah nakon tragedije pozvao Dom zdravlja, a potom i policiju. Laza dodaje da ništa nije moglo da nasluti da će se dogoditi ovakav zločin, jer su ujutro njih troje zajedno pili kafu.

- Ustali smo i svi zajedno popili kafu. Otišao sam po ženinu penziju, a njih dvoje da cepaju drva. Kada sam se vratio, video sam svoju mrtvu ženu kako leži u dvorištu i da ima tragove od udarca sekirom... Udario ju je u zadnji deo glave, iznad vrata. Rana je bila duboka nekoliko centimetar­a - priča potreseno Laza. Kako saznajemo, Dragan ne radi, izdržavaju ga roditelji. Bivša supruga ga je ostavila pre sedam godina i on je to teško podneo. Njihovo dvoje dece živi sa Draganom. - Bila je njegova prva ljubav, ali su se mnogo svađali - priča njegov otac Laza.

U trenutku nesreće u kući je spavala Draganova ćerka, učenica osmog razreda osnovne škole, dok je njegov sin, koji ide u prvi razred srednje škole, bio na časovima. Njegova ćerka nije čula ništa kada se zločin dogodio, probudila se tek kada se kući vratio njen deda koji je pronašao mrtvu suprugu.

Istraga će utvrditi uzroke ove tragedije u Beloj Crkvi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia