Blic

Moka Slavnić gasi 67 rođendansk­ih svećica

-

Supruga Jelena, rekreacija i zdrava hrana razlozi su što Zoran - Moka Slavnić izgleda kao mladić. Legenda jugosloven­ske i srpske košarke danas slavi rođendan. Još uvek dečak u duši, u krugu sebi dragih osoba, ugasiće 67 svećica na torti bez šećera.

Olimpijski, svetski i trostruki evropski šampion, jedan od najvećih košarkaša bivše SFRJ, velikan Crvene zvezde, šmeker, šarmer, mangup, danas trener, rođen je 26. oktobra 1949. u Beogradu. Prijatelj „Blica“, proslavio se najpre u crveno-belom dresu, koji je nosio od 1963. do 1977. i osvojio dve titule, tri Kupa i Kup kupova. Sa Huventudom je potom prvi put u istoriji tog kluba postao prvak Španije. Igrao je i za Šibenku, godinu dana proveo i u Partizanu, a karijeru je završio u Juvekazert­i.

Sa reprezenta­cijom je činio čuda. Osvojio je zlato i na Olimpijski­m igrama (1980, Moskva) i na Svetskom prvenstvu (1978, Manila), a i na prvenstvim­a Evrope (u Barseloni 1973, u Beogradu 1975. i dve godine kasnije u Liježu).

Trenersku karijeru počeo je u Šibenki, potom radio u Partizanu, Jugoplasti­ci, Malagi, Zvezdi, a u međuvremen­u kratko u atinskom Dafniju, te Huventudu, Iraklisu i Atlasu. Jednoglasn­om odlukom Saveza postavljen je za prvog selektora Srbije u maju 2007. koju je potom predvodio na Prvenstvu Evrope.

Moko, legendo, srećan rođendan i još puno zdravlja i sreće želi ti redakcija „Blica“!

 ??  ?? KAO DEČAK: Zoran - Moka Slavnić
KAO DEČAK: Zoran - Moka Slavnić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia