Blic

FAJNAL FOR JE VELIKA POBEDA

Beograd je grad sporta. A u budućnosti ćemo se tek ponositi sportskim događajima u glavnom gradu Srbije, kaže Vesić. VIŠE LOKACIJA ZA NACIONALNI STADION

- U kakvom su stanju stadioni?

BEOGRAD Dokle se stiglo u projektu nacionalno­g stadiona? za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji. Mi smo završili projekat rekonstruk­cije dvorane “Aleksandar Nikolić” u kojoj se godišnje održi 70-80 sportskih događaja. Sportske federacije su sve zahtevnije kada su u pitanju minimalni broj gledalaca, komfor za gledaoce, ali i za medije i takmičare, tako da bi ova dvorana mogla da u narednim godinama ostane bez nekih važnih sportskih događaja. Zato smo završili projekat rekonstruk­cije posle koje bi ova dvorana imala 9.400 sedećih mesta. Ta rekonstruk­cija biće nam je uslov da dobijemo Svetsko prvenstvo u košarci 2023. Rekonstruk­cija će se raditi u okviru postojeće dvorane i koštaće oko 1,5 miliona evra.

- Grad je stvorio osnovu da Zvezda i Partizan reše problem starih stadiona na kojima uskoro neće moći da igraju evro utakmice i na njima je da iskoriste tu šansu i urade nove objekte ili bar rekonstrui­šu postojeće. I još važnije, zaštitili smo ove klubove od otimanja tajkuna - kaže Vesić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia