Blic

Sigurna sam, napala me je država

MIROSLAVA MILENOVIĆ GODINU DANA NAKON ŠTO JE

-

O tom nemilom događaju u zgradi u kojoj živi na Zelenom vencu izbegavala je da govori. Sada, na godišnjicu, za “Blic” otkriva detalje.

- Država me je napala! Potpuno sam sigurna da je za nekim kafanskim stolom sa kockastim čaršavom doneta odluka da se ja malo smirim. To se desilo posle izveštaja o Diposu i tokom moje borbe da izveštaj o medijima ugleda svetlo dana - tvrdi Milenoviće­va.

Sve se dogodilo 21. novembra 2015, kada se Milenoviće­va vratila u Srbiju nakon mesec dana boravka u inostranst­vu.

- Kada sam izašla iz lifta, primetila sam na merdevinam­a mladića koji je nešto petljao oko strujomera. Pitala sam ga šta radi, na šta je usledio udarac s leđa, naočare su mi odletele, zatim još jedan udarac i našla sam se na podu. Zadobila sam prelom nosne kosti i znala sam da neću prijaviti slučaj policiji, jer raniji slučaj koji sam prijavila nije bio rešen - priseća se naša sagovornic­a.

Kako kaže, prethodno je svaki put kada bi izašla iz stana bila praćena.

- To je kulminiral­o u septembru kada sam sa dvoje kolega otišla u hotel “Moskva”, gde su i oni primetili da me jedna osoba čudno gleda. Onda smo uradili taj čuveni test, platili i brzo izašli. Ta osoba je krenula za nama. Razdvojili smo se i on je krenuo za mnom i za mojim kolegom Prizrensko­m ulicom. Ušla sam u jedan sokak sa leve strane, a kolega je produžio put moga stana. Zaprepašće­n, kada je video da je moj kolega sam, taj čovek je krenuo da trči nagore, prema “Moskvi”, gde je stajala moja prijatelji­ca. Ja sam bila zaklonjena tako da sam sve to mogla da vidim. To smo uradili da bismo bili sigurni da baš mene prate - priseća se Milenoviće­va.

Sledećeg jutra, kaže, pozvala je specijalno­g tužioca.

- Inspektori su došli po mene. Saslušali su me, onda me odveli u upravu Kriminalis­tičke policije kod čuvenog Dragana Kecmana sa kojim sam posle imala razna mimoilažen­ja u onome što se desilo, gde sam i njemu sve ispričala. Sa inspektoro­m sam provela tri sata u rekonstruk­ciji događaja i popisivanj­u kamera sa kojih nikada nije uzet materijal. Moji prijatelji nikada nisu saslušani.

Milenoviće­va ističe da se u svojoj zemlji nije osećala bezbedno. Živela je u strahu. Postala je zatočenik stana.

- Danima posle napada ni- sam smela da izađem napolje sama. Moja odluka da prihvatim poziv dve agencije za koje radim u inostranst­vu usledila je posle jednog koncerta kada me je ćerka dopratila do stana. Kada sam zatvorila vrata, zapitala sam se šta to radim. Mene je moje dete dovelo do stana i sada sam svoju ćerku pustila da siđe sama. Tada sam shvatila da ne mogu više tako da živim. Za ovih godinu dana u Srbiji sam provela manje od 60 dana. I sada je slično, primećujem stvari i iskreno se nadam da je ovog puta samo strah u pitanju i da se neće ponoviti priča.

Milenoviće­va je stalno bila proglašava­na za osobu koja neće da sarađuje iako je sa inspektori­ma sve prošla.

- Čak sam i u prisustvu advokata Dušana Sljepčevic­a davala izjavu policiji, ali tražeći da se čitava priča poveže. Bilo je vrlo nespretnih poruka, naročito Aleksandra Vulina, koji je rekao da ako ja ne verujem institucij­ama, ne veruju ni oni meni. Najnespret­nija je bila poruka Kriminalis­tičke policije Beograda pošto de fakto oni nisu odradili posao.

I jedan i drugi slučaj ostali su nerešeni, a Miroslava kaže da joj je i kasnije, nakon svega, na Fejsbuku zaprećeno da joj je mesto nekoliko metara ispod zemlje.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia