Blic

Mrtav čovek puca

KRUŠEVAC Porodica Saše Bogojevića, koji je preminuo pre devet godina, bila je šokirana rešenjem da pokojnik treba da plati porez na oružje, odjavljeno dve godine pre smrti.

- SLAVIŠA MILENKOVIĆ

Sašina sestra bliznakinj­a Sanja Trajković za „Blic“priča o događaju koji ih je sve potresao i birokratsk­oj golgoti kroz koju su prošli.

- Moj brat je iznenada preminuo 8. jula 2007. godine od srčanog udara. Dve godine pre smrti, 2005. godine, dobrovoljn­o je predao Policijsko­j upravi Kruševac svoj pištolj koji je legalno posedovao. Neposredno nakon njegove smrti sve dugove koje je imao, kredite i ostalo, mi smo regulisali. Možete misliti kako smo bili šokirani kada je pre mesec dana pokojnom bratu stigla opomena da u roku od pet dana plati porez na oružje priča Sanja Trajković.

Opomena je dostavljen­a na adresu oca pokojnog Saše, koji je bio šokiran sadržajem dopisa. Kao i svaki uplašeni penzioner, odmah je otišao u Poresku upravu, ali su mu tamo nonšalantn­o rekli da „dođe za dva do tri dana jer koleginica koja je zadužena za taj predmet ne radi“.

- Posle pet dana ja sam otišla u Poresku upravu i pokušala, pomoću dokumentac­ije, da im objasnim da mi je brat umro pre devet godina. Njihov odgovor je bio: „Dođite za 15 dana jer koleginica koja radi na tome ne radi“. Jedan službenik mi je sugerisao da odem u policiju, uzmem neku potvrdu i donesem im kao da sam ja njihov kurir - nastavlja priču Sanja.

Sestra tvrdi da pokojnom Saši za prethodnih devet godina nije stigla nijedna opomena. Ova koju je dobio pre mesec dana je na iznos od 2.287 dinara.

- Čitava situacija je jako stresna za oca i mene. Još nisam prebolela smrt voljenog brata, a sada birokratij­a otvara stare rane. Pitam se šta rade ti službenici i kako vrše provere - ogorčena je naša sagovornic­a.

 ??  ?? SANJA TRAJKOVIĆ SA UMRLICOM BRATA BLIZANCA
SANJA TRAJKOVIĆ SA UMRLICOM BRATA BLIZANCA
 ??  ?? PORESKO REŠENJE ZA POKOJNIKA
PORESKO REŠENJE ZA POKOJNIKA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia