Blic

Oprostiću vam rane ako srušite Partizan

BEOGRAD U derbiju 16. kola Superlige Crvena zvezda je pobedila Napredak (0:1), a meč je ostao u senci povrede kapitena crvenobeli­h Aleksandra Lukovića.

- LUKA DUMELJIĆ

Ceo stadion u Kruševcu zanemeo je od užasa u 32. minutu, kada je defanzivcu prilikom doskoka stradao lakat.

Iako su prve prognoze bile da je doživeo prelom, ispostavil­o se da nije tako. U razgovoru za „Blic“34-godišnji fudbaler ističe da se oseća dobro i da ga povreda neće oterati u preranu penziju.

- Imao sam sreće da mi je doktor kluba odmah namestio lakat, inače bi bilo velikih problema. Snimio sam ruku u Kruševcu po završetku meča i rendgen je pokazao da nema preloma. Boli me, ali sam dobro. Moglo je da bude mnogo gore, a pauziraću tri-četiri nedelje. Nadam se da ću odigrati bar još neku utakmicu do kraja godine. Neće me ovaj peh oterati u penziju - poručuje Aleksandar Luković za „Blic“.

Posle nemile scene na stadionu „Mladost“, bivšem reprezenta­tivcu Srbije jedan od prvih prišao je fudbaler Napretka Bojan Miladinovi­ć, koji mu je kum. On se veoma zabrinuo, pa ga je na terenu odmah nakon povrede ljubio u lakat kako bi mu zalečio ranu.

- Kum mi je kao rođeni brat! Odmah je dojurio sa druge strane terena kako bi mi pomogao. Njegova podrška mi mnogo znači, kao i saigrača koji su bili uz mene. Proslavili smo juče zajedno i rođendan moje kćerke Une (9), a Bojanu sam poručio da može da mi pomogne tako što će sa Napretkom trijumfova­ti protiv Partizana u sledećem kolu.

Crveno-beli zaustavili su Kruševljan­e posle šest vezanih pobeda u domaćem prvenstvu, a Luković je nahvalio igru Napretka.

- Napredak je jedna od retkih ekipa koja je igrala fudbal protiv Zvezde. Oni za mene nisu iznenađenj­e, pošto imaju fantastiča­n tim koji je sastavljen od iskustva i mladosti. Dosta su nas namučili, ali snaga crveno-belih je da i kada ne igramo najbolje, mi pobeđujemo. Očekujem da Crvena zvezda nastavi da ređa trijumfe, ali i napredak u igri - zaključuje Aleksandar Luković.

 ??  ?? JEZIVO: Momenat kada se Luković povredio, a igrači oba tima su bili u šoku
JEZIVO: Momenat kada se Luković povredio, a igrači oba tima su bili u šoku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia