Blic

Najžešći obračuni biće u 2017!

ĐOKOVIĆ U PRVOM DELU SLEDEĆE GODINE BRANI DOST BEOGRAD U prva tri meseca naredne godine, gledaćemo atomski tenis, a u glavnim ulogama za pretendent­e na prvo mesto opet će biti Novak Đoković i Endi Marej.

- JELENA MEDIĆ I ĐOKOVIĆ I MAREJ BI TREBALO DA POČNU NOVU SEZONU U DOHI, GDE NOVAK BRANI TITULU

Već u Dohi u prvim danima januara počeće klupko polako da se odmotava. Endi Marej je već potvrdio učešće u Kataru, Đoković još uvek nije objavio raspored za početak 2017, ali se organizato­ri nadaju da će ga videti u Dohi, gde brani titulu. Novak je tada osvojio 250 poena, a Endi će imati priliku da tamo osvoji prve bodove u narednoj sezoni.

Nadmetanje će se nastaviti u Australiji, na prvom grend slemu u sezoni. Đoković je, naravno, branilac titule, a Marej je bio taj koji je u finalu stradao od Novakovog reketa. Đoković brani 2.000 poena, a Endi 1.200.

Đoković je u februaru igrao u Dubaiju i zaradio 90 poena, dok Marej nije učestvovao.

Potom slede martovski turniri: Indijan Vels i Majami - na kojima Đoković brani titule i 2.000 bodova. Na istim nadmetanji­ma, Marej se nije proslavio, brani ukupno 90 poena.

To znači sledeće: Novak, osim u Dubaiju u februaru, nema gde da osvaja bodove, može samo da ih brani, dok za razliku od njega, Endi može svuda da povećava svoj bodovni saldo. Endi je loše odigrao početak ove sezone, ali zato u narednoj godini sve to može da mu se isplati i da stigne Novaka na listi. Ipak, Đoković se najviše pita. Ukoliko on bude bio na visini zadatka, nema sumnje da bi epilog na svim tim turnirima mogao da bude isti kao u 2016.

One poene koje bi Endi Marej potencijal­no mogao da zaradi, Novak bi mogao da stigne posle Vimbldona jer je tek tada usledio pad u njegovoj igri, a uspon u partijama Škota. Leto i jesen 2017. mogu ponovo da budu presudni jer će tada Marej biti pod pritiskom da odbrani sve silne turnire koje je osvajao. A da li je Marej dorastao tom izazovu?

 ??  ?? POSLEDNJA TITULA U TORONTU
POSLEDNJA TITULA U TORONTU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia