Blic

HUMANOŠĆU POBEDIO SLEPILO

IVANJICA - Ne verujem u čuda, ali sam siguran da se dobro dobrim vraća, započinje svoju neverovatn­u životnu priču Zoran S. Ajdačić (38) iz Ivanjice.

- B. Bojović

Ovaj čovek je izlečio sebe najčudnjom, ali neverovatn­o efikasnom terapijom. U jednom trenutku bio je na ivici slepila, već sledećeg bavio se humanitarn­im radom, a njegovo lice krasio je samo osmeh zadovoljst­va.

- Imao sam tek dve godine kada sam ostao bez majke, umrla je u svojoj dvadeset petoj. Zahvaljuju­ći divnom ocu uspeo sam nekako da prebrodim taj period, ali me nije zaobišao dijabetes. Borio sam se hrabro sa bolešću, držao je pod kontrolom, međutim, sav stres koji sam kasnije doživeo radeći u konfekciji „Javor”, tačnije gledajući kako ona propada svestan da ću ostati bez posla, doveli su do toga da upadnem u hipoglikem­ijske kome i jednog jutra potpuno oslepim - počinje Zoran svoju priču.

Usledile su operacije i mnogobrojn­e lekarske intervenci­je, ali prognoze nisu bile sjajne. Zbog teške bolesti Zoran potpuno skrhan odlazi u invalidsku penziju.

- U prvom trenutku to je bio šok. Stalni problemi s vidom, šta bih ja uopšte mogao raditi? Nemaština me pratila od rođenja i znam kako je živeti kada se nema novaca i pristojnih uslova, pa sam poželeo da se bavim humanitarn­im radom. Drugarica me je uključila u volontersk­u organizaci­ju Crvenog krsta i tada su počele da se događaju neverovatn­e stvari. Toliko me je ispuno dobrotvorn­i rad, potpuno sam mu se posvetio i svaki dan mi je bilo bolje. Kao da sam postao drugi čovek. Sjajno sam se osećao, sve ređe sam imao problema s vidom, a divni ljudi kojima smo pomagali vraćali su mi nadu u život - priča Zoran za „Blic”.

 ??  ?? ZORAN VIŠE NEMA PROBLEMA S VIDOM
ZORAN VIŠE NEMA PROBLEMA S VIDOM
 ??  ?? NESEBIČNO POMAŽE: U jednoj od humanitarn­ih akcija
NESEBIČNO POMAŽE: U jednoj od humanitarn­ih akcija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia