Blic

DOBIO SAM KRILA, TEK ĆE BITI GOLOVA

BEOGRAD Srpska fudbalska jesen pripada Urošu Đurđeviću. Robusni napadač Partizana i kapiten mlade reprezenta­cije Srbije centralna je figura te dve ekipe, a na njegovom primeru najjasnije se ocrtava izreka: „strpljen spasen“.

- V. Ivanović

Golovi, to je ono što se traži od svakog centarfora. Đuka je ušao u odličnu seriju, nemilosrda­n je, ali za sve u životu, pa i za uspeh, treba imati čuku. Uroš je imao herca da se, posle Vitesea i Palerma, spusti par stepenika niže, u Superligu. I vratio se u život...

- Došao sam u Humsku zbog trenera Marka Nikolića. Bio je to pun pogodak. Znao sam da mi za kvalitetni­ji nastavak karijere trebaju igre u kontinuite­tu, što sam u Partizanu i ostvario. Kao da sam dobio krila, i ovaj san ne želim da prekinem. Idemo i jače, biće još golova - kaže za „Blic“Uroš Đurđević.

U Superligi, u poslednja tri meča, Uroš je bio strelac četiri gola. Crno-beli ganjaju Zvezdu, a beskomprom­isni Đurđević mašta o tituli.

- Ide nam naruku ovaj sistem takmičenja. Kada se budu prepolovil­i bodovi, siguran sam da ćemo Zvezda i mi biti jako blizu. Mi smo se podigli, osećam da ćemo igrati još bolje. Nema dileme da ćemo napasti titulu. Pa mi smo Partizan!

Upravo su dobre igre u crno-belom timu bile preporuka za udarnu iglu „orlića“, pa i dobijanje kapitenske trake u ekipi Tomislava Sivića.

- Verujem da sam traku zaslužio, poverenje opravdao. Imam najviše mečeva u selekciji, njih 26, fali mi još pet da sustignem rekord Baneta Ivanovića. Inače, već sam rekorder kao najbolji strelac - prestigao sam Dragana Mrđu, koji je imao upisanih 11 golova, a ja već imam 15. „Orlići“su obezbedili Evro 2017. u Poljskoj. Po prikazanom na terenu, ali i po imenima, oni nisu tim, već timčina. Prava prilika da svetski prvaci s Mundijalit­a postanu zlatni i na Evropskom prvenstvu. - Svestan sam šta se od nas očekuje. Prvo mesto, zar ne? Imamo odličnu ekipu, dišemo kao jedan, i verujem da možemo do najvišeg cilja. Ali samo bez tenzija.

 ??  ?? SAMOPOUZDA­NJE NA NIVOU: Uroš Đurđević
SAMOPOUZDA­NJE NA NIVOU: Uroš Đurđević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia