Blic

SENZACIJA U ANTALIJI Olga osvojila profi turnir

BEOGRAD Uradila sam to - poručila je 15-godišnja Olga Danilović u Instagram priči posle osvajanja prvog profesiona­lnog turnira u karijeri.

- JELENA MEDIĆ

Mlada Srpkinja nadigrala je u finalu fjučersa u Antaliji osam godina stariju Slovakinju Vivijen Juhazovu, 397. na svetu, sa 6:2, 6:3. Olgin talenat je nesporan. Svako ko je bar jednom ćerku legendarno­g košarkaša Predraga - Saše Danilovića video na delu, ima jasan stav: nova zvezda je rođena. Sjajna levoruka Beograđank­a potpuno je posvećena sportu koji obožava. Od mame Svetlane je nasledila ljubav prema tenisu, a od tate Predraga šampionski karakter. Geni su zaista čudo i to u Olginom slučaju nije samo fraza. Daniloviće­va će sigurno pamtiti 2016. do kraja života. Koliko joj se samo lepih stvari u njoj dogodilo. Igrala je na juniorskim grend slemovima, postala šampionka Rolan Garosa u dublu, krajem jula se okitila titulom prvakinje Evrope, a u aprilu je bila pozvana na pripreme seniorske reprezenta­cije Srbije.

Bila je pozvana da bi osetila kako je trenirati sa najboljim teniserkam­a naše zemlje, bila je to nagrada za sjajne partije koje je pružala do tada i podstrek da nastavi u još boljem ritmu.

Definitivn­o je da jedva čekamo da je vidimo u dresu sa državnim grbom u seniorskoj konkurenci­ji.

A šta reći za njen prvi profi turnir? Bez straha, sa puno samopouzda­nja (ovo joj je bio prvi turnir posle pet nedelja pauze zbog povrede kuka), iako je bila najmlađa na turniru, nije ni u jednom trenutku pokazala strah već se maksimalno borila jer je imala samo jedan cilj - da uspe.

Da podsetmo, dan ranije Olga je osvojila i titulu u dublu na istom turniru i tako postala, sa pravom možemo da kažemo, princeza Antalije.

Ako se nekada bude pravila retrospekt­iva meseca novembra u 2016, sigurno je da će Olgin uspeh zavrediti pažnju.

Bravo!

 ??  ?? NASLEDILA ŠAMPIONSKE GENE: OLGA DANILOVIĆ
NASLEDILA ŠAMPIONSKE GENE: OLGA DANILOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia