Blic

LJAJIĆ PRVI PUT JAVNO ISTUPIO PROTIV VLADE

Otkako je 2000. godine ušao u Vladu, Rasim Ljajić se prošlog petka prvi put javno suprotstav­io vlasti, međutim, to je trajalo svega jedan dan.

-

Sandžačka demokratsk­a partija (SDP), koja je deo Socijaldem­okratske partije Srbije (SDPS), čiji je lider potpredsed­nik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomuni­kacija Rasim Ljajić, kritikoval­a je u zapaljivom saopštenju odluku premijera Aleksandra Vučića da ni policija ni Žandarmeri­ja ne reaguju u slučaju Zukorlićev­e divlje gradnje.

- Zaprepašće­ni smo izjavom Aleksandra Vučića, mada je čitav sled događaja ukazivao na to da je Zukorlić u svojim nezakoniti­m radnjama od početka imao prećutnu podršku iz samog vrha vlasti. Danas su definitivn­o pale maske - stoji, između ostalog, u saopštenju.

Štaviše, SDP je Vučiću direktno poručila „ako su za premijera merilo i argumentac­ija broj ljudi, a ne zakoni ove države - onda ga pozivamo da dođe u Novi Pazar na skup koji ćemo organizova­ti u decembru, pa neka vidi ko koliku podršku ima”.

Ipak, već u nedelju ujutru Ljajić je u izjavi za „Blic” spustio loptu.

- Izgladili smo nesporazum­e u razgovorim­a s premijerom. Dakle, zakon mora da se poštuje i da važi za sve, te da se traži najefikasn­iji i najbezboln­iji način da se on primeni. U protivnom bi se poslala loša poruka, da se isplate bahatost, ekstremiza­m, voluntariz­am - rekao je za „Blic” Ljajić.

Politički analitičar Dušan Janjić pozdravlja smirivanje tenzija u Novom Pazaru jer, kako kaže, tom gradu preti velika opasnost.

- Od 2008. godine narod u Novom Pazaru je toliko paljen da je morao da završi u podelama. Toliko smo blizu terorizmu, da je neprimeren­o da se preti skupom od 5.000 ljudi kaže Janjić.

 ??  ?? RETERIRAO: Dan kasnije Ljajić ipak spustio loptu
RETERIRAO: Dan kasnije Ljajić ipak spustio loptu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia