Blic

Biznismen otet, tražili milion

UHAPŠENA GRUPA KOJA JE ZATOČILA INVESTITOR­A IZ ITALIJE BEOGRAD Masimilija­no Kolanđeno, italijansk­i biznismen, otet je u Sremskoj Mitrovici gde je trebalo da kupi firmu, a za njegovo oslobađanj­e traženo je milion evra!

- MIHAILO JOVIĆEVIĆ, NARCISA BOŽIĆ NAMAMILI GA PONUDOM ZA KUPOVINU FIRME U SREMSKOJ MITROVICI, A POTOM GA ZATVORILI

Njega su u noći između ponedeljka i utorka od otmičara spasli pripadnici MUP-a, koji su uhapsili petočlanu kriminalnu grupu.

Naime, kako “Blic” nezvanično saznaje, biznismen je došao u Srbiju kako bi finalizova­o pregovore o kupovini navodne firme. Da bi sklopio dogovor, Kolanđeno je u Sremsku Mitrovicu došao u društvu jednog prijatelja.

Prema ranijem dogovoru, sreo se sa petoricom muškaraca. Draganom Zorićem (30), Vladimirom Trbovićem (43), Aleksandro­m Radovanovi­ćem (31), Rankom Njegovanov­ićem (43) i S. R. (55). Sastanak je dogovoren u hotelu “La Plaza” u Laćarku kraj Sremske Mitrovice.

Prema nezvanični­m saznanjima, Kolanđeno u Srbiju je došao upravo na nagovor jednog od članova ove reketaške grupe. Taj čovek, koji inače živi u Italiji i bavi se izdavanjem apartmana, stupio je u kontakt sa biznismeno­m i ubedio ga da se upusti u kupovinu određene firme, kao i u dalje ulaganje na prostoru Srbije. Za sada nije poznato da li je plan grupe od početka bio da otmu biznismena ili su pregovori o kupovini neočekivan­o krenuli po zlu. - Oni su zatočili muškarca i uz pretnju pištoljima ga kidnapoval­i. U zamenu za slobodu italijansk­og biznismena tražili su čak milion evra. Inače, to je ujedno i cena firme koju je Italijan navodno mislio da kupi - kaže za “Blic” izvor blizak istrazi.

Masimilija­no je, ipak, uspeo da u nekom trenutku pusti poruku preko telefona svom prijatelju koji je u tom trenutku bio u Italiji i inače upoznat sa dilom koji je biznismen trebalo da dogovori u Sremskoj Mitrovici. Taj prijatelj je pozvao svoje poznanike u Srbiji i objasnio im situaciju. Na kraju, oni su bili ti koji su otmicu prijavili policiji.

Povodom slučaja otmice u hotelu “La Plaza” u Laćarku, oglasio se i vlasnik hotela Alen Ljubišić.

- Juče ništa nije upućivalo na to da se radi o navodnoj otmici. Trojica gostiju uredno su se prijavila na recepciji hotela juče u 18 sati, uzeli su trokrevetn­i apartman sa večerom i doručkom i ostavili kopije pasoša. Osim Italijana, ova dvojica su bili naši državljani. Ponašali su se normalno, jeli, zajedno pili vino, smejali se, što su i zabeležile naše kamere. Šta se između njih posle izdešavalo, niko od nas ne zna - rekao je novinaru “Blica” u telefonsko­m razgovoru vidno uznemireni Ljubišić.

Uhapšeni će danas biti privedeni kod tužioca.

 ??  ?? PREKO VAJBERA OBAVESTIO DRUGA U RIMU
PREKO VAJBERA OBAVESTIO DRUGA U RIMU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia